Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Απολογισμός δράσεων

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων αξιοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε.), με στοχευμένες δράσεις, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της κουλτούρας της πρόληψης, της μείωσης και της επαναχρησιμοποίησης από τους Χανιώτες.
Ειδικότερα, σε συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης «ΚΑΠΑΡΗ», «ΑΘΙΒΟΛΗ», «ΤΟ ΔΙΧΑΛΟ» πραγματοποιήθηκε δωρεά περισσευούμενου φαγητού στα συσσίτια της Σπλάντζιας και της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου. Μάλιστα, η εν λόγω δράση συνεχίζεται.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τηλεοπτική εκπομπή πραγματοποιήθηκε επαναχρησιμοποίηση περισσευούμενου φαγητού σε νέες συνταγές, ενώ με τη συνδρομή καταστημάτων εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε δωρεάν επισκευή ποδηλάτων. Στόχος ήταν η ενίσχυση της κουλτούρας της επαναχρησιμοποίησης, μέσω διανομής κουπονιών κατά τη διάρκεια της συμμετοχής των πολιτών σε διαγωνισμό ραδιοφωνικών εκπομπών.
Σε έξι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκαν 27 παρουσιάσεις σε περισσότερους από 540 μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευαισθητοποιώντας τους στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Σε όλα τα παιδιά διανεμήθηκαν μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια.
Τα σχολεία, που συμμετείχαν στη δράση, ήταν:
• το Δημοτικό Σχολείο Ταυρωνίτη,
• το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων,
• το Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά,
• το Δημοτικό Σχολείο Βουβά. καθώς και
• το 2ο Νηπιαγωγείο Αγροκηπίου,
• το 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων,
• το 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Μουρνιών.
Σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «GREEN TEAM» πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην παραλία της Αγίας Κυριακής.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., προκειμένου

οι πολίτες να ενημερωθούν για τις διαδικασίες του διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών και της κομποστοποίησης.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε δράση συλλογής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με το σύστημα «Πόρτα-Πόρτα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.