Με επιτυχία ξεκίνησε το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Ηράκλειο

Για την πρώτη μέρα από το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ηράκλειο
Με επιτυχία ξεκίνησε το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Ηράκλειο. Από την πρώτη ημέρα νέοι εργαζόμενοι , φοιτητές, μαθητές γέμισαν με ζωντάνια και κέφι τον χώρο του φεστιβάλ. Τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έστησαν για άλλη μια χρονιά με μεράκι και εθελοντική εργασία τον όμορφο αυτόν χώρο στις δυτικές συνοικίες του Ηρακλείου.
Στον χώρο ξεχωρίζουν το στέκι των μαθητών , το στέκι των νέων εργαζομένων. Λειτουργεί επίσης περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης και του συλλόγου “Εμείς που σπουδαστές στον Σοσιαλισμό”. Η κεντρική έκθεση του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον αντιδικτατορικό αγώνα. Στον χώρο ακόμα λειτουργεί περίπτερο της Σύγχρονης Εποχής και παιδότοπος για τους φίλους του κόκκινου αερόστατου.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκίνησε την πρώτη μέρα με δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Στο μαθητικό στέκι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα ” Μιχάλης, Άλκης Αύριο ΕΣΥ, Σκοτώνουν οι ναζί με του κράτους την ανοχή” με ομιλητές τον Μπιργάλια Δημήτρη, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ της ΚΝΕ και τον Περατσάκη Γιώργο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Παράλληλα στο στέκι των νέων έγινε εκδήλωση με θέμα “13 ώρες δουλειάς το ονομάζουν κεκτημένο δικαίωμα. Καθήκον μας η οργάνωση και ο αγώνας για την ανατροπή”, με ομιλήτριες την Μαυρίδου Σάρα, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης εργαζομένων της ΚΝΕ και την Δοργιάκη Δέσποινα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
Η αυλαία της κεντρικής σκηνής άνοιξε με συναυλία με τους Αλέξανδρο Βασιλάκη, Χριστίνα Φωτίου, Γιώργο Ασλάνογλου και Αριάνθη Πασπαράκη με αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι. Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη συναυλία με την Μαρία Κώτη. Στο Φεστιβάλ έδωσαν το παρών ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον νόμο Ηρακλείου με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Σε όλες τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ εκφράστηκε η αλληλεγγύη προς τους πλημμυροπαθείς ενώ στο χώρο του φεστιβάλ γίνεται και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που θα μεταφερθούν στους πληγέντες.
Σήμερα, Σάββατο, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 21.15 με ομιλήτρια την Λουίζα Ραζου μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.
Πιο αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ :
• 20:30: Δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
• 22:15: Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη: ”Να σμίγω τους φίλους μου και τους εδικούς μου…”. Το αφιέρωμα επιμελείται ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν οι Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Βασίλης Λέκκας και Πάνος Μπουσάλης
• 23:30: Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα

Τα σχόλια είναι κλειστά.