Έρανος για τους πλημμυροπαθείς στις εκκλησίες της Κρήτης!

«Η κίνησή μας είναι συμβολική. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλες ομάδες και κοινωνικές τάξεις, για να βοηθήσουν κι εκείνοι όσο μπορούν».

Την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν το πρώτο… βήμα για την στήριξη των πλημμυροπαθών της Κρήτης, θέλοντας να παρακινήσουν κι άλλους συνανθρώπους μας σε ανάλογες ενέργειες:

«Αποφασίσαμε βοηθήσουμε και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας του νομού Χανίων που έπαθαν πολλές ζημιές από τις πλημμύρες, και είπαμε να δώσουμε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους από τον μισθό μας», σχολίασε ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, εφημέριος στους Κουνάβους και πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «η κίνησή μας είναι συμβολική. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλες ομάδες και κοινωνικές τάξεις, για να βοηθήσουν κι εκείνοι όσο μπορούν».

Ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης δεν παραβλέπει ότι «αν πάθει κανείς τέτοιες ζημιές, για να συνέλθει πάνω από όλα χρειάζεται την ηθική βεβαίως στήριξή μας», ωστόσο «όπως είναι τα πράγματα σήμερα χρειάζεται και την οικονομική».

Αφού λοιπόν έδωσαν το καλό παράδειγμα, οι ιερείς της Κρήτης ετοιμάζονται να κάνουν και το δεύτερο βήμα… αλληλεγγύης, τούτη τη φορά μαζί με τους πιστούς, στους οποίους μεθαύριο, ανήμερα της Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα δοθεί η σκυτάλη της προσφοράς:

«Ήρθε στις Ενορίες μία εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς όλες τις ενορίες της Κρήτης, όπου την πρώτη Κυριακή των νηστειών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα πραγματοποιήσουμε έρανο στις εκκλησίες και το προϊόν του εράνου θα το καταθέσουμε σε ένα λογαριασμό που θα πάει αποκλειστικά για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών αδελφών μας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης.

Tου Αντώνη Παντινάκη / CretaLive

Τα σχόλια είναι κλειστά.