Έρχεται άλλο ένα “πρώτο ραντεβού”: Αυτά θα πρέπει να αποφύγετε

Έρχεται άλλο ένα “πρώτο ραντεβού”: Αυτά θα πρέπει να αποφύγετε

Έχοντας κάποιο αποτυχημένο ραντεβού στο ιστορικό σου, σίγουρα θα σου διδάξει κάποια πράγματα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσεις στο επόμενο, για να πάνε όλα κατ’ ευχήν! Θα πάθεις, αλλά θα μάθεις.

Άλλο ένα καλό του «αποτυχημένου» ραντεβού είναι ότι θα έχεις αργότερα να διηγηθείς μια ιστορία και θα είσαι σίγουρος ότι το πρόσωπο που βρίσκονταν απέναντί σου δεν ήταν το κατάλληλο για εσένα.

Από την άλλη πλευρά όμως, τι νόημα έχει να βγεις πρώτο ραντεβού αν δεν ελπίζεις σε μια συνέχεια;

Εν συνεχεία λοιπόν σου παραθέτω τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούν να γίνουν στο πρώτο ραντεβού και μπορούν με μαθηματική ακρίβεια να αποκλείσουν την πιθανότητα ενός δεύτερου!

Πρέπει λοιπόν να προσέχεις για να έχεις! Διάβασε προσεχτικά ποια είναι αυτά τα λάθη και προσπάθησε να τα αποφύγεις, αν θέλεις να υπάρξει συνέχεια…

Μην καθυστερήσετε

Ακόμη και πέντε λεπτά καθυστέρησης είναι ασυγχώρητα για το πρώτο ραντεβού. Ο/η παρτενέρ σας ήδη αγωνιά για αυτή τη συνάντηση και το να τον/την κάνετε να περιμένει και να στρεσάρεται ακόμη περισσότερο είναι τουλάχιστον αγενές.

Καλό είναι να δείξετε ότι έχετε συνέπεια και οργάνωση, και να φαίνεστε τυπικοί, υπεύθυνοι και να δημιουργείτε εμπιστοσύνη.

Στο πρώτο ραντεβού, όπως βέβαια και σε κάθε άλλο, καλό είναι να κερδίζουμε τις εντυπώσεις, και όχι να βάζουμε τρικλοποδιές στην επιτυχία.

Μην ντυθείτε υπερβολικά

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ντυθεί όπως αρμόζει για την περίσταση. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύστοχη επιλογή να φορέσει ένας άνδρας αθλητικά ρούχα και το ραντεβού να καταλήξει σε ένα πολυτελές εστιατόριο ή μια γυναίκα τακούνια σε μια αθλητική εκδήλωση.

Ακόμη, μην προσπαθήσετε να δείξετε την γκαρνταρόμπα σας, και φορέσετε όλη την ντουλάπα για να βγείτε και να κάνετε «επίδειξη».

Θα υπάρξουν και άλλα ραντεβού για όνομα του Θεού. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τον άλλον φορώντας την Άρτα και τα Γιάννενα, μόνο να τον τρομάξετε θα καταφέρετε, ή θα τον κάνετε να γελάσει, γιατί το θέαμα θα είναι για γέλια στην πραγματικότητα…

Προσοχή επομένως στις στιλιστικές σας επιλογές. Ζητήστε την βοήθεια κάποιου δικού σας, εάν δεν το κατέχετε.

Μην ξεκινήσετε συζητήσεις για πολιτική και θρησκεία

Το να μείνετε μακριά από τέτοιες συζητήσεις στο πρώτο ραντεβού είναι μια πολύ καλή ιδέα. Γιατί έχει πλάκα να διαφωνήσετε μεταξύ σας σε κάποια ζητήματα, αλλά μάλλον είναι προτιμότερο να κινηθείτε σε πιο χαλαρή θεματολογία για αρχή.

Αν προσπαθήσετε να προσηλυτίσετε κάποιον ή να τσακωθείτε μαζί του για ένα καυτό θέμα, μπορεί να καταλήξετε σε σημείο… μη αναστρέψιμο. Επίσης, καλό θα ήταν να μη μιλήσετε για σχέσεις του παρελθόντος.

Θα ήταν προτιμότερο κάποια πράγματα να μην αποκαλυφθούν από την πρώτη κιόλας γνωριμία σας. Θα πρέπει να μιλάτε με ειλικρίνεια, αλλά να μην εξωτερικεύσετε τα πάντα!

Δεν σας λέω να φτάσετε στο αντίθετο άκρο της μυστικοπάθειας, αλλά ένας έλεγχος του τι λέμε, καθίσταται αναγκαίος και επιτακτικός.

Μην κοιτάζετε άλλους ανθρώπους

Το λογικό θα ήταν να μην κάνει κανείς κάτι τέτοιο ειδικά στο πρώτο ραντεβού, αλλά οι άνδρες ρίχνουν πάντα (ή τέλος πάντων σχεδόν πάντα) κλεφτές ματιές στη σερβιτόρα ή άλλα πλάσματα που περνάνε από μπροστά τους.

Μη νομίζετε ότι το ραντεβού σας δε θα σας πάρει χαμπάρι! Αυτό βέβαια ισχύει και για τις γυναίκες, που αν δεν ενθουσιαστούν κατευθείαν με το άτομο το οποίο έχουν απέναντί τους, μπορεί να πετάξουν δυο, τρεις λέξεις που θα φαρμακώσουν τον κακόμοιρο συνοδό τους, του τύπου: «τι μανάρι που είναι ο μπάρμαν»…

Πιστέψτε με, έχει τύχει και στα καλύτερα παιδιά. Η διακριτικότητα είναι το παν!

Μη φέρνετε μαζί σας φίλους σας (αποφύγετε τo Group Dating)

Αν φέρετε φίλους σας μαζί, θα φανείτε ανώριμοι και ανασφαλείς και θα αιφνιδιάσετε δυσάρεστα τον/την συνοδό σας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι θα βγείτε σε one-on-one ραντεβού και ακολουθήστε τους κανόνες και φυσικά εμφανιστείτε μόνοι σας.

Επίσης, κατά την διάρκεια του ραντεβού καλό θα είναι να αποφύγετε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα, και κυρίως αναφέρομαι σε αυτό της μάνας.

Ναι, εντάξει, ενδιαφέρετε για εσάς η δύσμοιρη, αλλά δεν μπορεί να σας ελέγχει μια ζωή!!!

Μία τέτοια τυχόν απροσεξία, θα σας ρίξει πολύ στα μάτια της συνοδού σας (γιατί στην περίπτωση των ανδρών είναι πιο βαρύ το τίμημα).

Mην πίνετε υπερβολικά

Δεν είναι λίγοι αυτοί που γίνονται άλλοι άνθρωποι όταν μεθάνε, και λένε ασυναρτησίες ή και προσβλητικά πράγματα. Αφήστε το άλλο άτομο να μάθει για εσάς, ενώ είστε νηφάλιοι.

Το αλκοόλ πρέπει να κάνει την εμφάνισή του στη σχέση αργότερα, αλλά από την άλλη αν ένα ή δύο ποτά σας βοηθούν να χαλαρώσετε ή λίγο κρασί προσθέτει ρομαντισμό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Απλά μην το παρακάνετε. Θα ξαναπιείτε στη ζωή σας, δεν ήρθε το τέλος… Με ρέγουλα επομένως το ποτό.

Μην είστε πολύ επιθετικοί

Κανείς (ή για να είμαστε πιο ακριβείς καμία γυναίκα) δε θέλει να δει ξαφνικά τα χέρια κάποιου άλλου να περιπλανώνται στο κορμί της προτού ο ίδιος (δηλαδή η ίδια) να είναι έτοιμη.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην ξανασυναντηθείτε. Ακριβώς επειδή κάποιος δέχτηκε να πάει για δείπνο μαζί σας, δεν σημαίνει ότι γίνατε και ζευγάρι, ούτε ότι αναγκαστικά θα πρέπει να καταλήξετε στο κρεβάτι.

Είναι καλύτερο να έχετε τα χέρια σας κοντά στο πρώτο ραντεβού. Δείξτε αυτοσυγκράτηση, και μην δείξετε απελπισμένοι και… λιγούρια.

Κρατήστε τα προσχήματα και δείξτε χαρακτήρα. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Αν μάλιστα κερδίσετε τις εντυπώσεις, δεν θα αργήσει να έρθει και αυτή η στιγμή.

Μην είστε πολύ χαλαροί

Δεν είναι ό, τι καλύτερο στο πρώτο ραντεβού ο άνδρας να είναι τελείως υποτονικός.

Με απλά λόγια αν δεν της δώσετε ένα φιλί στο τέλος του ραντεβού ή αν δεν κάνετε μια κίνηση όταν η ίδια σας έχει δώσει το πράσινο φως να έρθετε πιο κοντά, η κοπέλα θα αρχίσει να σκέφτεται ότι μάλλον κάτι κάνει λάθος ή ότι απλούστατα δεν τη θέλετε.

Καλό είναι να είστε συγκρατημένοι και να έχετε τον έλεγχο, αλλά μην φτάσετε στο σημείο να γίνετε βαρετοί!

Μην ακυρώσετε το ραντεβού την τελευταία στιγμή ή (το χειρότερο) μην τολμήσετε να μην εμφανιστείτε καθόλου

Η ακύρωση του ραντεβού για νόμιμο και σοβαρό λόγο καταρχήν επιτρέπεται, εφόσον βέβαια γίνει εγκαίρως και όχι την τελευταία στιγμή.

Μία ώρα πριν από τη συνάντηση δεν είναι ό, τι καλύτερο (το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας για το ραντεβού έχει ήδη ξεκινήσει σε αυτό το σημείο). Το να στήσετε τον άλλον είναι αγένεια! Αν αλλάξατε γνώμη, τουλάχιστον να έχετε τη δύναμη να το ακυρώσετε όταν πρέπει.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποιον να αισθανθεί άσχημα και να σπαταλά το χρόνο του μόνο και μόνο επειδή δεν τολμάτε να του πείτε ότι δε θα μπορέσετε. Θάρρος και αποφασιστικότητα θα πρέπει να σας διακρίνουν. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

10. Μη μιλάτε υπερβολικά πολύ και ασταμάτητα

Προσπαθήστε να εισπνέετε μεταξύ των προτάσεων και να μη μιλάτε πάρα πολύ. Έχετε αρκετό χρόνο να μιλήσετε για διάφορα θέματα. Δεν είναι ανάγκη να εξιστορήσετε όλη σας τη ζωή από την πρώτη κιόλας συνάντηση.

Δώστε στο άτομο που σας συνοδεύει την ευκαιρία να πει κι αυτό καμιά κουβέντα. Το θέμα είναι να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο, έτσι δεν είναι; Και μη μιλάτε και για το άλλο άτομο (δηλαδή μην παραγγείλετε εσείς το φαγητό του εκτός αν σας ζητηθεί κάτι τέτοιο).

Για να καταλάβετε τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι συμπεριφορές που αναφέραμε παραπάνω, σκεφτείτε απλά: εσείς θα βγαίνατε δεύτερο ραντεβού σε περίπτωση που ο/η συνοδός σας έκανε κάποιο ή (ακόμη χειρότερα) από τα παραπάνω λάθη;

Τα σχόλια είναι κλειστά.