Έρχεται στη Σούδα το γιγαντιαίο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford»

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να δέσει στον προβλήτα Κ-14 στη βάση της Σούδας, το νεώτερο και μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford».

Το γιγαντιαίο πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Ως συνήθως, το πλήρωμα θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Χανιά, τονώνοντας αισθητά την κίνηση στην τοπική αγορά.

Το αεροπλανοφόρο είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών. Κόστισε 13 δισεκατομμύρια δολλάρια και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

Το καλοκαίρι το USS Gerald Ford είχε βρεθεί στον Πειραια, αποτελώντας τότε πόλο έλξης για όσους ενδιαφέρονται για το πολεμικό ναυτικό.

Το πλοίο πήρε το όνομα του 38ου Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ για να τιμήσει τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά τη διάρκεια της ζωής του στο Πολεμικό Ναυτικό, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φορντ απέκτησε το βαθμό του υποπλοιάρχου στο Πολεμικό Ναυτικό, υπηρετώντας στο αεροπλανοφόρο USS Monterey (CVL 26), ενώ αργότερα έγινε πρόεδρος και υπηρέτησε στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ από το 1974-1977.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το εντυπωσιακό πλοίο:

zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Τραγική κατάληξη στις έρευνες για την...

Η ηλικιωμένη αγνοούνταν από τις 23 Ιουλίου – Η...

Επισκέψεις της Σέβης Βολουδάκη σε κρίσιμες υπηρεσίες...

Σειρά επισκέψεων στον Δήμο Καντάνου–Σελίνου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης...

Χανιά: Τραγική κατάληξη στις έρευνες για την...

Η ηλικιωμένη αγνοούνταν από τις 23 Ιουλίου – Η...

Επισκέψεις της Σέβης Βολουδάκη σε κρίσιμες υπηρεσίες...

Σειρά επισκέψεων στον Δήμο Καντάνου–Σελίνου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου τιμά τη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων και...

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για τις φωτιές στην Κρήτη: Άμεση προτεραιότητα η υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ.

Στόχος η άμεση προστασία των περιοχών υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιάς...

Νέος Κύκλος Μαθημάτων Κινεζικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρει μαθήματα...