Έρχονται αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων

Η μεγάλη αγωνία τώρα παιδιών και των οικογενειών τους είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία καθώς αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα σε παιδιά έως 18 ετών ξεπέρασαν τις δέκα χιλιάδες.

Έρχονται αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων

Αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων : Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων και η επικράτηση της μετάλλαξης όμικρον στη χώρα μας τρομάζει τους επιστήμονες και προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Μάλιστα λοιμωξιολόγοι προτείνουν τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και στη ώρα τους μετά τις γιορτές ξεκαθάρισε μιλώντας στο μεγκα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ωστόσο εάν χρειαστεί , όπως είπε θα επικαιροποιηθει το πρωτόκολλο λειτουργίας τους .

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά αλλα μεχρι τότε, θα κοιτάξουμε εάν χρειαστεί να επικαιροποιηθούν κάποια θέματα του πρωτοκόλλου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο MEGA.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας από τις 13 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία έως τις 23 Δεκεμβρίου που έκλεισαν για τις γιορτές μόλις 200 σχολικά τμήματα από τα 81.000 έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορωνοιού.

Την ίδια περίοδο 32 εκατομμύρια self test διατέθηκαν στους μαθητές μέσω των οποίων εντοπίστηκε το 84% των διαγνωσμένων κρουσμάτων στις ηλικίες 5 εως 18 ετών.

Αυτή την εβδομάδα, τα κρουσματα στα παιδιά 4-18 ετών ξεπέρασαν τις 10.000.

Για όποια αλλαγή στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων θα πρέπει να προηγηθεί εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.