Έρχονται τα πάνω-κάτω σε καφετέριες και εστιατόρια!

Έρχονται τα πάνω-κάτω σε καφετέριες και εστιατόρια!

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Οι προετοιμασίες για τη μετά lockdown εποχή έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο κορονοϊός όμως άλλαξε τις ζωές μας και δυστυχώς για αρκετό χρονικό διάστημα η επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει όνειρο απατηλό.

Η συνήθεια των Ελλήνων που δεν ήταν άλλη από το απολαμβάνουν τον καφέ τους σε πολυσύχναστες καφετέριες γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα μεταβληθεί. Οι χώροι εστίασης θα αλλάξουν μορφή και ο καφές ή το ποτό θα είναι σίγουρα μια διαδικασία στην οποία θα διατηρούνται… αποστάσεις.

Τι θα συμβεί με τα τραπεζοκαθίσματα;
Θα μπορούν στα νυχτερινά κέντρα να εισέλθουν όσα άτομα επιθυμούν;
Το ποτό στα όρθια θα σταματήσει στη χώρα μας;

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα δίνει ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων-Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης, Γιώργος Ζουριδάκης μιλώντας στο newsbeast.gr.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η διασκέδαση μας και ο καφές μας θα επηρεαστούν σίγουρα από τον κορονοϊό. Είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί να τηρούνται αποστάσεις ακόμη και στις καφετέριες.

Τα τραπεζοκαθίσματα θα αραιώσουν ενώ θα πρέπει να φοράμε μάσκα και το ποτό στα όρθια θα αποτελεί μία συνήθεια που θα ανήκει στο παρελθόν» αναφέρει ο Γιώργος Ζουριδάκης και εξηγεί:

«Εάν λάβουμε ως παράδειγμα τα μέτρα που ισχύουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που προχωρούν σταδιακά σε lockdown, ανάλογα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και στη χώρα μας.

Για παράδειγμα σε όλα τα κρατίδια της Γερμανίας έχουν επιβληθεί νέες οδηγίες για τους χώρους εστίασης. Βλέπουμε πως όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητο να φορούν μάσκα και να μην έρχονται ο ένας πολύ κοντά στον άλλο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση αλλά θα έχουμε τις επόμενες ημέρες».

Επιπτώσεις στο προσωπικό

«Τα νέα μέτρα σαφώς και θα επηρεάσουν το προσωπικό των επιχειρήσεων. Θα υπάρξουν μειώσεις κάτι το οποίο προμηνύει πως πολλοί συμπολίτες μας θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ακόμη και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης δουλεύουν τουλάχιστον πέντε άτομα. Στις μεγάλες μπορεί να βλέπουμε γύρω στα 15 με 20 άτομα αλλά αυτός ο αριθμός είναι απλά η εικόνα που έχουμε εμείς καθώς στην ουσία τα άτομα είναι επί τρία.

Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν βλέπουμε, καθαρίζουν το μαγαζί ή βρίσκονται στην κουζίνα. Σε αυτές τις επιχειρήσεις το πλήγμα θα είναι ακόμη μεγαλύτερο» επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Πόσα άτομα θα μπορούν να βρίσκονται σε μία καφετέρια ή ένα κέντρο διασκέδασης

Η μείωση που θα υπάρχει στους χώρους συνάθροισης πολλών ατόμων όπως είναι οι καφετέριες μπορεί να αγγίζει ακόμη και το 50% όπως εκτιμά ο Γιώργος Ζουριδάκης τονίζοντας πως οι άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος δίνονται με βάση τα τετραγωνικά.

«Στους εσωτερικούς χώρους θα γίνουν σχετικές μελέτες σχετικά με το πόσοι θα μπορούν να βρίσκονται ανά τετραγωνικό και κατ΄επέκταση για το σύνολο των ατόμων που θα μπορούν να εισέλθουν στο κατάστημα, ενώ θα υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα για όσες επιχειρήσεις έχουν τραπεζοκαθίσματα σε ανοιχτούς χώρους» σημειώνει.

Θα αυξηθούν οι ελέγχοι

«Η εικόνα των ελέγχων θα είναι ανάλογη με αυτή που είδαμε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Κλιμάκια θα πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν οι επιχειρηματίες αλλά και οι καταναλωτές πειθαρχούν στις υποδείξεις της Πολιτείας και στις οδηγίες της κυβέρνησης» εκτιμά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΚΕΔΙ.

Πηγή: NewsBeast

Τα σχόλια είναι κλειστά.