Έρευνα για τον 20χρονο που έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε

Ημερομηνία:

Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης έγινε ο θάνατος ενός φοιτητή, που έχασε τη ζωή του το 2008, τρώγοντας μακαρόνια με σάλτσα που είχε αφήσει πέντε μέρες έξω από το ψυγείο.

Το περιστατικό συνέβη στις Βρυξέλλες με έναν 20χρονο φοιτητή που ζέστανε τα μακαρόνια που είχε στον πάγκο της κουζίνας, στο φούρνο μικροκυμάτων, τα έφαγε και πήγε να αθληθεί.

Ωστόσο γύρισε αμέσως στο σπίτι του καθώς ένιωθε ότι έπαθε δηλητηρίαση, είχε ναυτία, πονοκέφαλο και πόνο στο στομάχι. Ο άτυχος νέος έκανε είχε εμετό και διάρροια.

Το πτώμα του βρήκαν οι γονείς του όταν τον αναζήτησαν μετά από 11 ώρες.

Η νεκροψία έδειξε ότι για τον θάνατό του ευθύνεται ένα βακτήριο που ονομάζεται «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»).

Είναι ένα σπορογόνο βακτήριο ευρύτατα διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί εμετό και διάρροια. Οπως έδειξαν οι αναλύσεις, οι τοξίνες που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές που οδήγησαν στην κατάρρευση του συκωτιού και τελικά στο θάνατο.

«Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν, σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί.

Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για το θάνατο του φοιτητή δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εορτολόγιο 18 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σημερα –...

Σήμερα Κυριακή 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Ολυμπιακός: «Να φέρουν ελίτ διαιτητή για το...

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής,...

Εορτολόγιο 18 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σημερα –...

Σήμερα Κυριακή 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Ολυμπιακός: «Να φέρουν ελίτ διαιτητή για το...

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«5η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων και η Περιφέρεια Κρήτης,...

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΠ Ρεθύμνου

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Τα εγκαίνια των...