Εργασιακά: Η ανεργία φεύγει, οι τριετίες έρχονται…

Ημερομηνία:

Στις αρχές του 2023 αναμένεται να μειωθεί το ποσοστό κάτω του 10% – Αυτό σημαίνει επιπλέον αύξηση 30% για όσους είχαν προϋπηρεσία τρείς τριετίες

Ραγδαία αποκλιμάκωση των ποσοστών της ανεργίας καταγράφονται τους τελευταίους μήνες, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την επαναφορά των μισθολογικών τριετιών για όλους και όχι για όσους είχαν την απαραίτητη προϋπηρεσία προ του 2012, κάτι που ισχύει σήμερα.

Η τελευταία καταγραφή της Eurostat για το μήνα Ιούλιο δείχνει νέα μείωση της ανεργίας στο 11,4%, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για ταχεία πτώση του ποσοστού κάτω του 10% γεγονός που θα σημάνει την επαναφορά των τριετιών για το σύνολο των εργαζομένων.

Σημειώνεται πως η μείωση του ποσοστού της ανεργίας είναι 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, σε ετήσια βάση, εφόσον συγκριθεί με το αντίστοιχο ποσοστό του Ιουλίου 2021.

Προσαυξήσεις έως και 30%
Σε δηλώσεις του την προηγούμενη άνοιξη ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκης, εκτιμούσε ότι προς τις αρχές του επομένου έτους η ανεργία θα «πέσει» κάτω από το 10%. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη επαναφορά των τριετιών. Σημειώνεται ότι αυτό προβλέπεται στο μνημονιακό νόμο με τον οποίο μειώθηκαν οι κατώτατες αμοιβές το 2012.

Ενδεχομένως με την επαναφορά των κατώτατων μισθών στο ποσό των 751 ευρώ – κάτι που αναμένεται εντός του 2023 – να υπάρξει και πλήρης επαναφορά των τριετιών για όλους, εφόσον η αποκλιμάκωση της ανεργίας συνεχιστεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία θα μπορούν να λάβουν προσαυξήσεις έως και 30%.

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα ποσοστά των τριετιών λαμβάνουν, μόνο οι εργαζόμενοι, που είχαν συμπληρώσει την απαραίτητη προϋπηρεσία (μια, δύο ή τρείς τριετίες) μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.

Πηγή ΟΤhttps://www.ot.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες ο πόλεμος...

Η Ελλάδα διατηρεί ισχυρή θέση ως ασφαλής προορισμός. Αισιόδοξα είναι...

Εφιάλτης η ακρίβεια: Πάνω από το 1/3...

Το 41,8% δυσκολέυεται να πληρώσει μηναίους λογαριασμούς Φόβο, ανησυχία και...

Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες ο πόλεμος...

Η Ελλάδα διατηρεί ισχυρή θέση ως ασφαλής προορισμός. Αισιόδοξα είναι...

Εφιάλτης η ακρίβεια: Πάνω από το 1/3...

Το 41,8% δυσκολέυεται να πληρώσει μηναίους λογαριασμούς Φόβο, ανησυχία και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Στην Περιφέρεια Κρήτης το Κύπελλο Ελλάδας Η μεγάλη γιορτή του ΟΦΗ στο Ηράκλειο

Στην Περιφέρεια Κρήτης το Κύπελλο Ελλάδας Η μεγάλη γιορτή του...

Θέσεις εργασίας: Χωρίς εργατικά χέρια η τουριστική βιομηχανία

Οι ανάγκες σε θέσεις εργασίας και ειδικότητες στον τουρισμό...