Εργασιακό: Αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες & κυριακάτικες αργίες [Video]

Ημερομηνία:

Το 8ωρο, οι υπερωρίες, οι απολύσεις αλλά και οι Κυριακάτικες αργίες είναι το σκηνικό της πολιτικής αντιπαράθεσης για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Έρχεται ωράριο α λα καρτ

Η ρύθμιση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας προβλέπει επιπλέον εργασία 2 ώρες με συμψηφισμό των επιπλέον ωρών με ρεπό, άδεια ή μειωμένο ωράριο. O υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου ανέφερε πως η ψηφιακή κάρτα έρχεται συνδυαστικά ως δικλείδα ασφαλείας.

Επιπλέον, στο νομοσχέδιο προβλέπεται αύξηση των υπερωριών που μπορεί να πραγματοποιήσει ο εργαζόμενος σε ένα έτος στις 150 ώρες.

Εργασία την Κυριακή & τηλεργασία

Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει και η διεύρυνση των κλάδων που μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές, όπως επιχειρήσεις αποθήκευσης – μεταφοράς – υλικού, εφοδιαστική αλυσίδα (“logistics”), τηλεφωνικά κέντρα, ενώ στο νομοσχέδιο προβλέπεται μια σειρά ρυθμίσεων και για την τηλεργασία, με κυρίαρχη διάταξη αυτή του δικαιώματος της αποσύνδεσης μετά το πέρας του ωραρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Χειροπέδες για ένα μπάρμπεκιου! 9 συλλήψεις μέσα...

Τρέχουν και δεν φτάνουν τα στελέχη της ΔΑΕΕ –...

Διπλώματα οδήγησης: Πώς αλλάζουν οι εξετάσεις για...

Νέα εποχή στις εξετάσεις και την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης...

«Χειροπέδες για ένα μπάρμπεκιου! 9 συλλήψεις μέσα...

Τρέχουν και δεν φτάνουν τα στελέχη της ΔΑΕΕ –...

Διπλώματα οδήγησης: Πώς αλλάζουν οι εξετάσεις για...

Νέα εποχή στις εξετάσεις και την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην ελίτ της Ευρώπης η Ελλάδα: Στις 5 χώρες με τις καθαρότερες θάλασσες για το 2026

Μαζί με ακόμη τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, οι ελληνικές παραλίες...

Το οικο- άγχος επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων

Ο Γεράσιμος Κολαῒτης μιλά στη Μάρθα Καϊτανίδη. Ολοένα και συχνότερα...