Εργασιακό: Αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες & κυριακάτικες αργίες [Video]

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και με το θέμα του 8ωρου να αποτελεί εστία πυρός, έρχεται αύριο προς δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Εργασιακό: Αλλαγές σε 8ωρο, υπερωρίες & κυριακάτικες αργίες

Το 8ωρο, οι υπερωρίες, οι απολύσεις αλλά και οι Κυριακάτικες αργίες είναι το σκηνικό της πολιτικής αντιπαράθεσης για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Έρχεται ωράριο α λα καρτ

Η ρύθμιση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας προβλέπει επιπλέον εργασία 2 ώρες με συμψηφισμό των επιπλέον ωρών με ρεπό, άδεια ή μειωμένο ωράριο. O υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου ανέφερε πως η ψηφιακή κάρτα έρχεται συνδυαστικά ως δικλείδα ασφαλείας.

Επιπλέον, στο νομοσχέδιο προβλέπεται αύξηση των υπερωριών που μπορεί να πραγματοποιήσει ο εργαζόμενος σε ένα έτος στις 150 ώρες.

Εργασία την Κυριακή & τηλεργασία

Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει και η διεύρυνση των κλάδων που μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές, όπως επιχειρήσεις αποθήκευσης – μεταφοράς – υλικού, εφοδιαστική αλυσίδα (“logistics”), τηλεφωνικά κέντρα, ενώ στο νομοσχέδιο προβλέπεται μια σειρά ρυθμίσεων και για την τηλεργασία, με κυρίαρχη διάταξη αυτή του δικαιώματος της αποσύνδεσης μετά το πέρας του ωραρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.