Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο:Άκρως επικίνδυνη η προωθούμενη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα κλαρκ

Βουλευτές Ρεθύμνου
κ. Κεφαλογιάννη Γιάννη
κ. Ξανθό Ανδρέα

Θέμα: Άκρως επικίνδυνη η προωθούμενη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα περονοφόρα μηχανήματα έργου – κλαρκ

Κύριοι,
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει την αγανάκτησή του για την πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει Νομοσχέδιο, με το οποίο προσπαθεί να απελευθερώσει τον χειρισμό ανυψωτικών μηχανημάτων έργου στην ειδικότητα 2 (κλαρκ). Μετά από πιέσεις των εργοδοτών, το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ρύθμιση, ώστε για όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης μέχρι των 2,5 τόνων να μην χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος χειριστή.
Θέλουν να δώσουν την δυνατότητα σε ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται μηχανήματα έργου 2,5 τόνων χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία προϋπηρεσία! Σε μια ειδικότητα με αμέτρητα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα χαώδες πλαίσιο χωρίς αρχές και κανόνες. Η κυβέρνηση επιπλέον πρόκειται να δημιουργήσει στρατιά ανέργων αδειούχων χειριστών κλαρκ, καθώς πλέον ο ανειδίκευτος εργάτης θα συμφέρει οικονομικά και θα είναι το παιδί για όλες τις δουλειές. Τέτοιου είδους νομοθετικές διατάξεις είναι απολύτως καταδικαστέες, καθώς μόνο «ανάπτυξη» δεν μπορούν να φέρουν.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι και καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το άκρως επικίνδυνο άρθρο 75 του σχεδίου Νόμου για την «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων-Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» του Υπουργείου Ανάπτυξης, προτού να είναι αργά και θρηνήσουμε και άλλους εργαζόμενους σε εργατικά ατυχήματα.
Κοινοπ. : Γ.Σ.Ε.Ε.
Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδος
Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.