Ερώτηση Νίκου Ηγουμενίδη στη Βουλή για τα αναγκαία έργα-προτάσεις της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης την χρηματοδότηση των νέων έργων-προτάσεων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου. Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι «η ΔΕΥΑ Ηρακλείου έχει προχωρήσει από την πλευρά της όλες τις αναγκαίες προεργασίες για να προχωρήσουν και μια σειρά ακόμη από αναγκαία έργα τα οποία ακόμη τα αρμόδια Υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει στο βαθμό που θα έπρεπε και με σημαντικές καθυστερήσεις». Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Βαρδάκης Σωκράτης, Θραψανιώτης Μανόλης και Μαμουλάκης Χάρης.

Τα έργα αφορούν στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων για άντληση και επεξεργασία λυμάτων στο Ηράκλειο, καθώς και στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών διαχείρισης της ιλύος που παράγεται από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου, όπως και ένα ολιστικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης δικτύων ύδρευσης Δήμου Ηρακλείου – δηλαδή έργα σημαντικά που δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης καταθέτει με την ερώτησή του αναλυτικά τα στοιχεία και τη σημασία των έργων, ενώ επίσης υπενθυμίζει ότι θα πρέπει το Υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που έχει κοινοβουλευτικά θέσει για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές για το εμβληματικό έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς: Πρώτον, σε ποιο στάδιο υλοποίησης-ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα και το Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκονται τα παραπάνω έργα της ΔΕΥΑΗ και για ποιο λόγο παρατηρούνται καθυστερήσεις; Δεύτερον, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία για την οριστική ένταξη των προτάσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης;

Τα σχόλια είναι κλειστά.