Εστίαση: Πότε θα ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους

Ημερομηνία:

Tι λέει ο Νίκος Παπαθανάσης για το άνοιγμα της εστίασης και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να γίνει

Μετά το Πάσχα πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι η εστίαση αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους, διευκρίνισε το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. «Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, γνωστοποιώντας πως εντός του Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε πως ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση, θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί». Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του λιανεμπορίου και το ενδεχόμενο να ξανακλείσει είπε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε την δημόσια υγεία».

Στο ερώτημα αν οι υπουργοί πιέζουν την επιτροπή των ειδικών για την άρση των μέτρων, υποστήριξε ότι «κάθε υπουργείο όταν καλείται δίνει προτάσεις για το πώς θα λειτουργήσει η δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό. Θέτουμε τους κανόνες και οι επιστήμονες βλέπουν αν αυτό χωρά στο μοντέλο τους, πόσο επηρεάζεται η κινητικότητα και η διασπορά του ιού, και μετά αποφασίζουν».

Σχετικά με τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη Αχαΐα ανέφερε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει η οικονομία να είναι ανοικτή». Μάλιστα, για τις τρεις περιοχές που δεν εγκρίθηκε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου είπε ότι «η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων πρέπει να μετρήσει την διασπορά του ιού στις περιοχές αυτές. Υπήρξε ξαφνική έξαρση κρουσμάτων μεταξύ Τετάρτης – Παρασκευής και ελήφθη μια διαφορετική απόφαση. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα μας πει αν μπορούμε να ανοίξουμε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».https://www.ethnos.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Γιατί γιορτάζουμε στις 31...

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31...

Χαρτζιλίκι: Μαθαίνοντας από νωρίς στα παιδιά την...

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ευθύνη για προσωπικές δαπάνες...

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Γιατί γιορτάζουμε στις 31...

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31...

Χαρτζιλίκι: Μαθαίνοντας από νωρίς στα παιδιά την...

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ευθύνη για προσωπικές δαπάνες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Δήμος Μυλοποτάμου υποδέχεται και τιμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τελετή τιμής και μνήμης στον Μαρτυρικό Αβδελλά και ανακήρυξη...

Εορτολόγιο 31 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για ιδιωτικές επενδύσεις στην Π.Ε. Ρεθύμνου μέσω του LEADER (Σ.Σ. ΚΑΠ 2023–2027)

ΗΟμάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ» ανακοινώνει...

Διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σαφέρη Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, 11:00 στο Marina, Cafe Restaurant

Ένα διαδραστικό εργαστήρι αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη διοργανώνουν η...