Εστίαση: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα – Το οικονομικό πακέτο της επανεκκίνησης

Ημερομηνία:

Οι επιχειρήσεις της εστίασης κάνουν τις πρώτες προετοιμασίες και αναμένουν το σφύριγμα της επανεκκίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρηματίες θα προτιμούσαν να ανοίξουν πριν το Πάσχα, παρόλα αυτά θεωρούν πως πρέπει να αποφύγουν οποιοδήποτε ακορντεόν.

Υπέρ αυστηρότερων μέτρων λειτουργίας τάσσονται πολλοί επιχειρηματίες με αντάλλαγμα να σηκώσουν ρολά νωρίτερα.

ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα συνδυαστεί με ένα πακέτο ΕΣΠΑ, ύψους 330.000.000 ευρώ μέσω του οποίου οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να προμηθευτούν τις πρώτες ύλες στο στάδιο της επανεκκίνησης.

Υπάρχουν όμως και αστερίσκοι, καθώς οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καλύπτουν τη συνθήκη του μειωμένου τζίρου 30%, με κάποιους επιχειρηματίες να νιώθουν αδικημένοι.

Εκτός φαίνεται πως μένουν οι μισές επιχειρήσεις αφού δεν ικανοποιούν τη συνθήκη του τζίρου, καθώς πολλοί είναι αυτοί που μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα έσοδά τους λόγω του delivery και του take away.

Οι αξιολογήσεις και οι εγκρίσεις των αιτήσεων των επιχειρήσεων της εστίασης που θα ενταχθούν στην δράση του ΕΣΠΑ αναμένονται από τις 10 Μαΐου και μετά, καθώς θα πρέπει να υπάρξει έγκριση του προγράμματος και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Ανησυχητικά στοιχεία για την αυτοκτονικότητα παιδιών –...

Το 2025 ο οργανισμός διαχειρίστηκε 764 περιστατικά αυτοκτονικότητας και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Συλλυπητήριο ψήφισμα από ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) για τον θάνατο του εργαζόμενου Βαρδάκη Εμμανουήλ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών...

Ιστορική ευκαιρία για ελληνικό ελαιόλαδο και κρασί: Μείωση δασμών από τη συμφωνία Ε.Ε. – Ινδίας

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-Ινδίας προσφέρει μεγάλη ευκαιρία στα...

Σεμινάρια εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για παιδιά και γονείς στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας

Ελαιόλαδο: παίζουμε… δοκιμάζουμε… ανακαλύπτουμε! Όταν το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο της...