Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια

Ημερομηνία:

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/01/2022 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (στο Αίθριο της Λότζια), από τις 09:30 έως τις 14:00.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο αίθριο της Λότζια,.
Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή συγγενική. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας ο κάθε αιμοδότης θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για την έκδοση της ηλεκτρονικής ατομικής κάρτας αιμοδότη σε περίπτωση που δεν την έχει ακόμα προμηθευτεί.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου πραγματοποιεί τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία. Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από σχετική ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για ενημέρωση και εγγραφή δωρητών μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας», ενημέρωση και εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθώς και ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για εγκύους) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και 6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com -www.aimatocritis.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του...

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του...

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην Παπούρα

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του φάσματος»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...