Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ν. Αλικαρνασσό

Ημερομηνία:

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 07/6/2023 στην αίθουσα του I.N Αγίου Νικολάου στη Ν.Αλικαρνασσό και ώρες 16:30-20:00. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με την ευγενική φιλοξενία και συμμετοχή της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, ενώ οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ. Η αιμοδοσία είναι η πρώτη δράση στο πλαίσιο του 12ημέρου εθελοντικών αιμοδοσιών που διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Οδηγίες για τους αιμοδότες

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 2 ώρες από το μεσημεριανό.

-Μαζί τους πρέπει να έχουν την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης (λ.χ την αστυνομική ταυτότητα)

-Σε περίπτωση νόσησης με COVID-19 πρέπει να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την αποδρομή των συμπτωμάτων.

-Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ανοικτή για όποιον επιθυμεί να προσφέρει. Ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται, το οποίο προσφέρεται στα νοσοκομεία για την κάλυψη έκτακτων και τακτικών περιστατικών.

-Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.

-Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί ενώ “γρήγορα σημεία ενημέρωσης” θα υπάρχουν στην υποδοχή της αιμοδοσίας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:

-Ενημέρωση & Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών)

-Ενημέρωση για εγγραφή δωρητών οργάνων

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής!

Πληροφορίες 6978-247010, 2810-239773

email aimatocritis@hotmail.com

www.aimatocritis.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ένας αιώνας ζωής με αβέβαιο μέλλον στην...

Γιατί οι νέοι δεν την προτιμούν - Το Cretalive...

Σεισμός τώρα: 4,5 Ρίχτερ στα Χανιά

Σεισμός τώρα: 4,5 Ρίχτερ στα Χανιά Νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας το...

Ένας αιώνας ζωής με αβέβαιο μέλλον στην...

Γιατί οι νέοι δεν την προτιμούν - Το Cretalive...

Σεισμός τώρα: 4,5 Ρίχτερ στα Χανιά

Σεισμός τώρα: 4,5 Ρίχτερ στα Χανιά Νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μετάλλαξη του Αιγαίου: Νέοι κάτοικοι, τουρισμός και αγροτιά που χάνεται

Αιγαίο: Όταν τα νησιά εγκαταλείπουν τις «ρίζες» τους. Η παραδοσιακή...

Στο μικροσκόπιο οι παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους

Οι πρόσφατες προειδοποιήσεις για παρενέργειες των αγωνιστών GLP-1 επαναφέρουν...

Λύση για την ισοτιμία πτυχίων 400.000 αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ φέρνει ρύθμιση του υπ. Παιδείας

Η διαδικασία βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια, όπως το ευρωπαϊκό...