Εθελοντική Αιμοδοσία στις Αρχάνες

Ημερομηνία:

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/05/2022 στην αίθουσα ΚΑΠΗ Αρχανών και ώρες 10:00-13:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με τη στήριξη του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, του ΟΚΑΠ και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και τη συμμετοχή του Φίλιου Ζευς σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οδηγίες για τους αιμοδότες

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό.

-Μαζί τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.

– Σε περίπτωση νόσησης με COVID-19 πρέπει να έχουν παρέλθει 28 ημέρες μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων για να δώσουν αίμα. Δεν πρέπει να προσέρχονται στην αιμοδοσία πολίτες με οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού ή πρόσφατης επαφής με πιθανό ή επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19.

-Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος.

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Τοποθέτηση της κ. Καναβάκη για τον Απολογισμό

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΝΑΒΑΚΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ...

Ρέθυμνο:Το 11ο Φεστιβάλ Αντίβαρο παρουσιάζει ΄΄Οι Γριές...

ΤΟ 11Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΒΑΡΟ 2026 παρουσιάζει Οι Γριές που...

Ηράκλειο:Τοποθέτηση της κ. Καναβάκη για τον Απολογισμό

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΝΑΒΑΚΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ...

Ρέθυμνο:Το 11ο Φεστιβάλ Αντίβαρο παρουσιάζει ΄΄Οι Γριές...

ΤΟ 11Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΒΑΡΟ 2026 παρουσιάζει Οι Γριές που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην Παπούρα

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του φάσματος»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...