Εθνική οδός: Η απάντηση των Αρχών για την «Οδύσσεια» χιλιάδων οδηγών

Ημερομηνία:

Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία χθες για χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά από πυρκαγιά σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου.
Τα δύο ρεύματα του δρόμου έκλεισαν για ώρες, εγκλωβίζοντας οδηγούς, με κάποιους να παραμένουν έως και 8 ώρες στα ΙΧ τους.

Η απάντηση των Αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές που ανέλαβαν το συμβάν τονίζουν την κατανόηση στην αγανάκτηση των πολιτών, ωστόσο αναφέρουν πως δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά από το πρωτόκολλο, ανοίγοντας νωρίτερα τον δρόμο.

Ωστόσο, υπό έρευνα είναι το γιατί ο δρόμος δεν έκλεισε νωρίτερα και ενώ το γεγονός ήταν ήδη γνωστό, με τους οδηγούς να περνούν κανονικά από τα διόδια, οδηγούμενοι ουσιαστικά στον εγκλωβισμό τους.

Όσον αφορά το ερώτημα γιατί οι Αρχές δεν σταμάτησαν την κίνηση των οχημάτων σε σημείο που να είναι δυνατή η αναστροφή τους, είτε προς την Αθήνα είτε προς την Κόρινθο, οι αρμόδιοι απαντούν ότι αρχικά η πληροφορία που είχαν είναι ότι ναι μεν υπάρχει φωτιά σε βυτιοφόρο, ωστόσο δεν γνώριζαν το φορτίο του.

Όταν κατάφεραν οι πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά στο όχημα, ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το βυτιοφόρο, μετά τον έλεγχο που έκανε, διαπίστωσε ότι υπήρχε διαρροή αερίου.

Μέχρι να ολοκληρώσει την αυτοψία του, σύμφωνα με τις Αρχές, πέρασαν 90 λεπτά, στα οποία ο δρόμος παρέμενε ανοιχτός.

Από την ενημέρωση του τεχνικού ασφαλείας και μετά, οι Αρχές αποφάσισαν την περαιτέρω απομάκρυνση των οχημάτων, ωστόσο η Εθνική, στα διόδια της Ελευσίνας παρέμενε ακόμη ανοιχτή, καθώς υπήρχε η ενημέρωση από την εταιρία ότι η μετάγγιση του υγραερίου θα ολοκληρωνόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας μετονομάστηκε...

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας. Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας...

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 23χρονος για...

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τρία...

Η Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας μετονομάστηκε...

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας. Τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας...

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 23χρονος για...

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τρία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 14 Μαρτίου: Σε ποιους να πείτε χρόνια πολλά σήμερα

Σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Ρέθυμνο:Αφηγήτρια ταινιών με την Κάτια Γέρου στο 11ο Φεστιβάλ Αντίβαρο

ΤΟ 11Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΒΑΡΟ 2026 παρουσιάζει Αφηγήτρια Ταινιών 14 & 15 Μαρτίου «Σε...