Εθνική τραγωδία: Ελεύθερη πτώση για το σουβλάκι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα street food του κόσμου

Ημερομηνία:

Αν και πολλές φορές έχουμε πάρει πρωτιά για τις γεύσεις μας στις λίστες του Taste Atlas, όσο αφορά το street food κανταποτιστήκαμε. Εκτός 50άδας το σουβλάκι, στη 19η θέση το πρώτο ελληνικό πιάτο.

Ήταν, πάνω κάτω, τέτοια εποχή πριν από έναν χρόνο όταν ο γύρος ανακηρύχθηκε το 2ο καλύτερο τυλιχτό έδεσμα του πλανήτη από το Taste Atlas. Και οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί: μέσα στους επόμενους μήνες η ελληνική κουζίνα κέρδισε την πρωτιά, το κοντοσούβλι ανακηρύχθηκε το καλύτερο πιάτο με χοιρινό, ενώ τα γλυκά μας έκαναν θραύση. Περασμένοι μεγαλεία, κυρίες και κύριοι.

Εδώ και λίγες ώρες, το γνωστό γαστρονομικό – ταξιδιωτικό site, κυκλοφόρησε τη λίστα του με τα καλύτερα street food του κόσμου και τα ελληνικά πιάτα ζορίστικαν αρκετά. Μπορεί όλοι οι τουρίστες να γνωρίζουν τι εστί σουβλάκι, ωστόσο βρέθηκε μόλις στην 55η θέση του Taste Atlas.

«Το σουβλάκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, που αποτελείται από μικρά κομμάτια χοιρινού, κοτόπουλου, αρνιού ή μοσχαριού» αναφέρει το site. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για το κοκορέτσι, που βρέθηκε στην 96η θέση.

Πρώτο ελληνικό πιάτο της λίστας του Taste Atlas ήταν το -κάποτε καλύτερο πιάτο με χοιρινό- κοντοσούβλι. «ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια σουβλισμένα και μαγειρεμένα αργά σε ψησταριά» αναφέρει ο οδηγός.

Ενώ, τέσσερις θέσεις, πιο χαμηλά βρίσκουμε τον γύρο. ««Ο γύρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, που αποτελείται από κρέας όπως χοιρινό και κοτόπουλο (στην Ελλάδα) ή αρνί και μοσχάρι (σε άλλες χώρες) μαγειρεμένο σε κάθετη σούβλα. Το κρέας κόβεται σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τοποθετείται συνήθως σε πίτα μαζί με σάλτσες όπως τζατζίκι και λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδια, μαρούλι και αγγούρια» γράφει το site.

Η πρωτιά στην Αλγερία
Το πιο δημοφιλές street food είναι το Garantita, από την Αλγερία. Όπως αναφέρει το Taste Atlas «παρασκευάζεται ως είδος κέικ ή τάρτας. Η ζύμη γίνεται από αλεύρι ρεβιθιού, λάδι, μπαχαρικά και νερό. Στη συνέχεια καλύπτεται με ένα χτυπημένο αυγό και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καθαρές παραλίες, ασφαλείς χελώνες: Ο οδηγός μας...

Δες την παραλία όχι μόνο ως έναν χώρο για...

Η Κύπρος γίνεται η έκτη χώρα της...

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Άλλη μια χώρα βρίσκεται...

Καθαρές παραλίες, ασφαλείς χελώνες: Ο οδηγός μας...

Δες την παραλία όχι μόνο ως έναν χώρο για...

Η Κύπρος γίνεται η έκτη χώρα της...

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Άλλη μια χώρα βρίσκεται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος

Η κηδεία του έγινε στην Αθήνα και η ταφή...

Ηράκλειο:Μεγάλη η ανταπόκριση των συλλόγων του Μαλεβιζίου στην πρωτοβουλία «Ακούμε, Τρώμε, Πίνουμε Κρητικά»

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών, αναπτυξιακών και αθλητικών...

Με δυνατό κοινωνικό μήνυμα το νέο τραγούδι του Φώτη Παπαδόπουλου

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τραγούδι...

Ρέθυμνο:Αυτήν την Πέμπτη επιστρέφει η «Φαύστα» για 4 ακόμα παραστάσεις!

Με παράταση των παραστάσεων συνεχίζεται η νέα παραγωγή του...