Έτοιμοι για τη μεγάλη «απόβαση» οι αγρότες της Κρήτης – Με τρακτέρ την Τρίτη στην Αθήνα

Οργανώνουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Έτοιμοι για τη μεγάλη «απόβαση» οι αγρότες της Κρήτης – Με τρακτέρ την Τρίτη στην Αθήνα

Έτοιμοι να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφασίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη (20/2) στην Αθήνα, δηλώνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αγροτών στα Χανιά.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης, από σήμερα, οπότε και έγινε γνωστή η απόφαση της παναγροτικής σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας, είναι σε επικοινωνία με τους προέδρους των κατά τόπους αγροτικών συλλόγων, προκειμένου να συντονιστεί η μαζική αναχώρηση αγροτών με πλοίο της γραμμής από τη Σούδα για τον Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας.

Εξάλλου, ο αγροτικός κόσμος του νομού, όπως και της υπόλοιπης Κρήτης, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος είναι από το αποτέλεσμα της συνάντησης της αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη. Θεωρούν ότι για ένα βασικό τους αίτημα, αυτό που αφορά στο αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν έλαβαν τις διαβεβαιώσεις που προσδοκούσαν.

«Σαν Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων είμαστε εδώ και καιρό στους δρόμους διεκδικώντας λύσεις για το υψηλό κόστος παραγωγής που μας έχει γονατίσει, για την ακρίβεια που μαστίζει τις αγροτικές οικογένειες, για το υψηλό κόστος του ηλεκτρικού και του πετρελαίου. Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα και φυσικά όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη συνάντησης της Τρίτης δεν μας ικανοποιούν ούτε αρκούν για να αποσυρθούμε από το μπλόκο», είπε στο neakriti.gr, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Οι αγρότες – μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, που τα τελευταία χρόνια έχουν σταθερή παρουσία στο αγροτικό κίνημα, παραμένουν στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης από τις 5 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το μοναδικό αυτή τη στιγμή μπλόκο στο νησί που όλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί, όσο διατηρούνται τα μπλόκα και στην κεντρική Ελλάδα.

«Δεν έχουμε σκοπό να υποχωρήσουμε αν τα αιτήματα μας δεν ικανοποιηθούν. Έτσι κι αλλιώς οριακά επιβιώνουμε. Άρα θα πρέπει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρουν το μήνυμα και όχι να μεταφέρουν πως δεν θα ανεχτούν δρόμους κλειστούς», επεσήμανε ο κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης. Πάντως στόχος των αγροτοσυνδικαλιστών στα Χανιά είναι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης, η Κρήτη να έχει φωνή μέσα από μια δυναμική εκπροσώπηση και από τους τέσσερις νομούς του νησιού.

Οι ίδιοι εξάλλου θεωρούν πως εκτός από τα κοινά αιτήματα που διατυπώνονται και αφορούν στους αγρότες όλης της χώρας, υπάρχουν και ζητήματα με τοπικά χαρακτηριστικά και ανάλογα με το είδος της παραγωγής. Χαρακτηριστικά έχουν επισημάνει την ανάγκη λύσης στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες του Πλατάνου, των Φαλασάρνων και του Ελαφονησίου όπως επίσης την ανάγκη στήριξης της παραγωγής εσπεριδοειδών και αβοκάντο.neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.