Εξάρχεια: Αθώος ο φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την εκκένωση κατάληψης

Ημερομηνία:

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου που είχε συλληφθεί κατά την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταματίου βρισκόταν στο κτήριο του 5ου Λυκείου στην οδό Μερλιέ και Πρασσά, προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά την εκκένωση της κατάληψης. Οι αρχές είχαν συλλάβει τον φωτορεπόρτερ με την κατηγορία «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης», παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε επιδείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, έφερε τον ανάλογο εξοπλισμό, και βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στην Ευελπίδων τόσο η υπεράσπιση όσο και ο εκπρόσωπος της εφημερίδας υποστήριξαν ότι ο φωτορεπόρτερ συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε ώρα εκτέλεσης του λειτουργήματός του και ότι συνελήφθη και παραπέμφθηκε παρότι επέδειξε την επαγγελματική του ταυτότητα και έφερε τον φωτογραφικό του εξοπλισμό. Επίσης, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίστηκε ότι με τη σύλληψη παρεμποδίζεται το δημοσιογραφικό έργο και η ενημέρωση των πολιτών, στοιχεία που προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό το σκεπτικό που αναπτύχθηκε αλλά και την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης, απέδωσε την ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. σε «υπερβάλλοντα ζήλο», αθωώνοντας τον φωτορεπόρτερ.

Την δικαίωση του φωτορεπόρτερ υποδέχτηκαν πανηγυρικά φίλοι και συνάδελφοί του που βρέθηκαν στο πλευρό του κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Γονιμότητα: η ενημέρωση δεν πρέπει να ξεκινά...

Αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία υπηρετεί τα τελευταία δέκα χρόνια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημήτρης Σπυριδάκης – «Η Δαμασκηνιά» νέο τραγούδι

Δημήτρης Σπυριδάκης – «Η Δαμασκηνιά» Η Spider Music παρουσιάζει τη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών για την υπόθεση του Άργους

«Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν !» Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού...

Σε ρυθμούς ρεκόρ το «Νίκος Καζαντζάκης»: Πάνω από 60.000 επιβάτες και έως 400 πτήσεις την ημέρα!

Σε ρυθμούς κορύφωσης λειτουργεί πλέον το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»...