Εξελίξεις για την ίδρυση πειραματικού λυκείου στην παλιά εκκλησιαστική σχολή στα Χανιά

Εξελίξεις για την ίδρυση πειραματικού λυκείου στην παλιά εκκλησιαστική σχολή στα Χανιά

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την ίδρυση Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά, στο κτήριο της πρώην εκκλησιαστικής σχολής, στον Αγ. Ματθαίο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Παναγιώτης Αμπελάς, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας, το ΦΕΚ ίδρυσης και λειτουργίας του πειραματικού λυκείου στους χώρους της σχολής που παραμένουν κενοί μετά την παύση της λειτουργίας της και πρόκειται να παραχωρηθούν στον Δήμο Χανίων από την Εκκλησία.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να μεριμνήσει για τις παρεμβάσεις στατικής επάρκειας του κτηρίου ώστε να λειτουργήσει ως σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπελά, ένας πρώτος στόχος ώστε να μπορεί το σχολείο να δεχτεί τους πρώτους αποφοίτους του πειραματικού γυμνασίου, τον Σεπτέμβριο του 2024, θα ήταν να διαμορφωθούν τρεις αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα υπολογιστών και το εργαστήρι φυσικών επιστημών.

Εφόσον λυθεί το κτηριακό και ο Δήμος Χανίων προχωρήσει σε συμφωνία για τους όρους παραχώρησης του κτηρίου με την Μητρόπολη, ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέχρι τότε, θα είναι η μεταφορά μαθητών, ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε ως τώρα καθώς η σχολή λειτουργούσε ως οικοτροφείο.

Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία πειραματικού λυκείου αποτελεί αίτημα των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο πειραματικό γυμνάσιο ενώ την σχετική θετική εισήγηση έχει καταθέσει προς το Υπουργείο Παιδείας η διεύθυνση δευτεροβάθμιας, μετά και την δημόσια έκφραση της διάθεσης του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου να παραχωρήσει το κτήριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.