Έξι ένοχοι για την τραγωδία στο Μάτι

Ημερομηνία:

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου – Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα γεμάτη συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες έπεσε η «αυλαία» της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μέσα σε έντονο φορτισμένο κλίμα, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο να καταδικάζει 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους.

Έξι ένοχοι
Το δικαστήριο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου) Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα), Ιωάννη Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια) Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων), Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Δεκαπέντε αθωώθηκαν
Αθώοι κρίθηκαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Αθώοι κρίθηκαν, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση οι Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχο δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελο Μπουρνούς τότε δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνη Παλπατζή τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Ξέσπασαν οι συγγενείς
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φύλαξη! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη!» φώναξε η μητέρα ενός θύματος που πλησίασε πρώτα την Ρένα Δούρου αμέσως μετά την ομόφωνη αθώωση της και μετά πήγε μπροστά στο εδώλιο και άρχισε κοιτάζοντας έναν προς έναν τους κατηγορουμένους που είχαν μείνει στο εδώλιο.

«Καταραμένοι, δεν έχετε τσίπα! Ούτε ένα συγγνώμη. Ντροπή» φώναξε άλλη συγγενής θύματος, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την...

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται από τις...

Ο Ιούλιος «έψησε» την Ελλάδα – Ανάμεσα...

Ο Ιούλιος του 2026 χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του...

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την...

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται από τις...

Ο Ιούλιος «έψησε» την Ελλάδα – Ανάμεσα...

Ο Ιούλιος του 2026 χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Υπουργείο Τουρισμού: Δύο νέες προκηρύξεις για την ενίσχυση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται από τις...

Ο Ιούλιος «έψησε» την Ελλάδα – Ανάμεσα στους θερμότερους από το 2010

Ο Ιούλιος του 2026 χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του...

Οδηγίες ΕΟΔΥ για λαγοκέφαλο: Πάμε εγκαίρως στον γιατρό, τα συμπτώματα εξελίσσονται γρήγορα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στο...

Συντάξεις: Οι πέντε κόφτες λόγω μνημονίων και νόμου Κατρούγκαλου

Οι συνολικές απώλειες εισοδήματος των συνταξιούχων την περίοδο 2015...