Εξιχνίαση υποθέσεων απάτης σε Χανιά και Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου υποθέσεις απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος επιχειρήσεων σε Ρέθυμνο και Χανιά. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 34 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Επιπλέον, σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 28χρονο ημεδαπό επιχειρηματία σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά σχετικά με διευθέτηση υπόθεσης που αφορά την επιχείρηση του, απαίτησε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, το οποίο θα παραλάμβανε άλλο άτομο.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου χθες εντοπίστηκε ο 58χρονος κατά το χρόνο που μετέβη στην επιχείρηση του 28χρονου και παραλάμβανε το ανωτέρω συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ο οποίος και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στον ίδιο, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κυνηγετικό όπλο, το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η παραλαβή χρημάτων από διάφορες επιχειρήσεις.

Από την συνεχιζόμενη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 04-26.09.2019, ο 58χρονος με τον 34χρονο και άγνωστη γυναίκα εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων και συγκεκριμένα άγνωστη γυναίκα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και με την ίδια μεθοδολογία, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, αξίωνε διάφορα χρηματικά ποσά και στη συνέχεια ο 58χρονος μετέβαινε στις επιχειρήσεις προκειμένου να παραλάβει τα συμφωνηθέντα ποσά, τα οποία ακολούθως απέστειλε στον 34χρονο.

Συνολικά, κατάφεραν να εξαπατήσουν διάφορες επιχειρήσεις/καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, αποσπώντας από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, συνολικά το χρηματικό ποσό σχεδόν των 5.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί πέντε (5) περιπτώσεις εξαπάτησης ιδιοκτητών επιχειρήσεων στο Δήμο Κισσάμου.

Κατόπιν παραγγελίας από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, σήμερα (27.09.2019) το μεσημέρι εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής ο 34χρονος κατά το χρόνο που παραλάμβανε δέμα το οποίο είχε αποσταλεί από τον 58χρονο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη διαμορφώνει τις προτεραιότητές της για...

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, παραγωγικών και...

Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής...

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρου Παπασταύρου,...

Η Κρήτη διαμορφώνει τις προτεραιότητές της για...

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, παραγωγικών και...

Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής...

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρου Παπασταύρου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στέλιος Στυλιανίδης: «Έχουμε χιλιάδες followers και κανέναν να πάρουμε στις 3 το πρωί»

Ο καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλά για...

Λαϊκές αγορές: Έρχονται απογευματινές αγορές και αλλαγές στις άδειες – Όλες οι νέες ρυθμίσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές με νέες...

Συνταξιούχοι: Τρεις πληρωμές μέχρι το τέλος Νοεμβρίου – Τι χρήματα θα λάβουν

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι. Τρεις φορές αναμένεται να...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με 2 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...