Εξήντα έξι κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα από τον Δήμο Ηρακλείου σύντομα στους δρόμους της πόλης

Ημερομηνία:

Το σύστημα αυτόματης δωρεάν μίσθωσης εξήντα έξι ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων θα παρουσιαστεί και θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

 

Με στόχο την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικολογικής και οικονομικής μετακίνησης, που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών, το σύστημα των κοινόχρηστων δημοτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων, ως μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης, απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες και επισκέπτες του Δήμου. 

 

Η χρήση του συστήματος αφορά πολίτες που είναι άνω των δεκαοχτώ (18) ετών και γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της mobile εφαρμογής easybike Heraklion, η οποία είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android.

 

Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα θα κατανεμηθούν σε οκτώ (8) διαφορετικούς σταθμούς κλειδώματος/φόρτισης εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου, από όπου θα προσφέρεται στους εγγεγραμμένους χρήστες η δυνατότητα ενοικίασής τους.

 

Ειδικότερα, οι σταθμοί του συστήματος των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων βρίσκονται στα παρακάτω επιλεγμένα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου:

  1. Πλατεία Αγίου Μηνά 
  2. Παγκρήτιο Στάδιο
  3. Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών
  4. Χανιώπορτα
  5. Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου
  6. Κομμένο Μπεντένι 
  7. Παλιό Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού
  8. Πάρκο Σεφέρη Κατσαμπά-Πλατεία Αγίου Δημητρίου

 

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους, ολόκληρη την εβδομάδα με ωράριο λειτουργίας από 07:00 έως 22:00. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας για λόγους συντήρησης, λόγους ανωτέρας βίας, ή απόφασης των αρμόδιων αρχών για ολική ή μερική και προσωρινή ή αορίστου χρόνου απαγόρευση της κυκλοφορίας ποδηλάτων.

Μέγιστος χρόνος χρήσης κάθε ποδηλάτου ορίζονται οι τρεις (3) ώρες. Οι χρήστες μετά το πέρας των τριών (3) ωρών που έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο δωρεάν, θα πρέπει να το επιστρέψουν σε οποιαδήποτε βάση ποδηλάτου και να το ασφαλίσουν σε μια κενή θέση. Έτσι σταματάει η χρέωση του ποδηλάτου σε αυτούς. 

 

Σημειώνεται ότι το έργο  εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 10: «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηρακλείου», της Πράξης με τίτλο: ««Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)», ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέος δημοτικός βρεφικός σταθμός στο Γάζι: Πάνω...

Ένας νέος, σύγχρονος βρεφικός σταθμός, που θα ανταποκρίνεται στις...

Ηράκλειο:Στην πλ. Ελευθερίας προσομοιωτής πτήσης F35 το...

Mετά τη μεγάλη απήχηση και την αυξημένη επισκεψιμότητα από...

Νέος δημοτικός βρεφικός σταθμός στο Γάζι: Πάνω...

Ένας νέος, σύγχρονος βρεφικός σταθμός, που θα ανταποκρίνεται στις...

Ηράκλειο:Στην πλ. Ελευθερίας προσομοιωτής πτήσης F35 το...

Mετά τη μεγάλη απήχηση και την αυξημένη επισκεψιμότητα από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Αυτός θα είναι ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα που θα φέρει το φαινόμενο El Niño

Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη. Τα...

Μέση Ανατολή: Το Ιράν κατέρριψε ελικόπτερο των ΗΠΑ – Ο Τραμπ υπόσχεται να «απαντήσει»

Ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι κατέρριψε...

Τα νέα φάρμακα για την παχυσαρκία δεν είναι πανάκεια

Εξι ερωτήσεις και απαντήσεις που αποτυπώνουν τους πιθανούς κινδύνους...