Εξοφλήθηκε η Βασική Ενίσχυση – Πληρώνονται 420 εκατ. ευρώ έως το τέλος της εβδομάδας

Ημερομηνία:

Όσα ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης

Ολοκληρώθηκε η πληρωμή εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης για το τρέχον έτος, με την πίστωση 70 επιπλέον εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός, σειρά πλέον παίρνουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με την καταβολή της δεύτερης πληρωμής, συνολικού ύψους 7 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να πιστωθούν αύριο, Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί του πακέτου ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού στο οποίο περιλαμβάνονται οι ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης με το συνολικό ύψους αυτού του «πακέτου» να ανέρχεται σε συνολικό 37 εκατ. ευρώ.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 24 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του μέτρου της εξισωτικής αποζημίωσης με 248 εκατ. ευρώ καθώς και οι δικαιούχοι ελαιοπαραγωγοί του Μέτρου 21, με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 126 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες αλιείς βιντζότρατας με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελαιόλαδο: Η τιμή που άνοιξε τη νέα...

Στο επίκεντρο η παραγωγή, το κόστος και η πορεία...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...

Ελαιόλαδο: Η τιμή που άνοιξε τη νέα...

Στο επίκεντρο η παραγωγή, το κόστος και η πορεία...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Η τιμή που άνοιξε τη νέα σεζόν – Πόσο απέχει από τα προηγούμενα χρόνια

Στο επίκεντρο η παραγωγή, το κόστος και η πορεία...

Τι μπορεί να μας διδάξει ο Οκτώβριος για τη ζωή;

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που έρχεται... αθόρυβα. Ο Οκτώβριος...

Από τον Ατλαντικό στο Αιγαίο: Πώς «μπλόκαρε» ο καιρός πάνω από την Ευρώπη

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην Κρήτη ήταν το...

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Άνοιξαν οι δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ – Ξεκίνησε η καταγραφή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές...