Εξοργισμένο το ΚΙΝΑΛ με τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ_Λεφτά Υπάρχουν!

Εξοργισμένο το ΚΙΝΑΛ με τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ_Λεφτά Υπάρχουν!

Τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου διαφήμιση παπουτσιών με το σήμα του ΠΑΣΟΚ παραφρασμένο προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια του Κινήματος Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ .

Τα υποδήματα έχουν πάνω τους τον πράσινο ήλιο, ενώ στο εσωτερικό τους αναγράφεται η φράση «λεφτά υπάρχουν». Στην εξωτερική πλευρά της γλώσσας ο δημιουργός του έχει γράψει τη λέξη «ΜΠΑΣΟΚ». Εμπνευστής των παπουτσιών είναι ένας 17χρονος από τη Ρόδο.

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, σε ανάρτησή του στο Facebook αντέδρασε έντονα και αναφέρει ότι «ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», ενώ σημειώνει πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρείες».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο. Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κ.λπ. με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μάντζο και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993). Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κ.λπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα ”πουλώντας” το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό. Εκ της διευθύνσεως».

Τα σχόλια είναι κλειστά.