«Έξυπνο κουδούνι»: Πώς απέτρεψε κλοπή από θηλυκή συμμορία – Πόσο κοστίζει

«Έξυπνο κουδούνι»: Πώς απέτρεψε κλοπή από θηλυκή συμμορία – Πόσο κοστίζει

Τέσσερις γυναίκες έχουν εισβάλει σε πολυκατοικία του Παλαιού Φαλήρου. Χωρίζονται και ελέγχουν πόρτα πόρτα για να επιλέξουν το διαμέρισμα που θα διαρρήξουν.
Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο και για την ακρίβεια, χωρίς το έξυπνο κουδούνι.

Αρχικά κάνει την εμφάνισή της η γυναίκα με την μπλε μπλούζα και ελέγχει την πόρτα στα δεξιά. Πριν τελειώσει, εμφανίζονται ακόμα τρεις στην σκάλα. Μάλιστα, μία με την κίτρινη μπλούζα είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Διασκορπίζονται στον διάδρομο και η καθεμία αναλαμβάνει από μία πόρτα. Κολλάνε τα αυτιά τους για να ελέγξουν αν κάποιος βρίσκεται μέσα, ενώ στα δεξιά η έγκυος με το κίτρινο έχει και ένα μαντήλι που βάζει πάνω στο ματάκι για να αποτρέψει τον ένοικο που πιθανότατα βρίσκεται μέσα να τη δει.

Άνετες και χωρίς να βιάζονται, κυκλοφορούν στον διάδρομο και η μία απομακρύνεται από την κάμερα και φτιάχνει τα μαλλιά της. Μία από τις συνεργούς σκύβει κάτω στο πάτωμα για να δει αν υπάρχει φως ή τυχόν βήματα κάτω από την πόρτα.

Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πού θα χτυπήσουν, όταν ξαφνικά ακούγεται η φωνή.

«Καλημέρα. Τι θέλετε;

Θα μας δώσεις τίποτα κανένα ρούχο;

Θα καλέσω την αστυνομία.

Συγγνώμη, ζητιανεύουμε αγάπη μου, άμα έχεις κάτι να μας δώσεις…

Καλώ την αστυνομία άμα δεν φύγετε.

Φεύγουμε, φεύγουμε».

Ο άντρας που τους μιλάει είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Δεν είναι στο σπίτι, αλλά το έξυπνο κουδούνι όπως εξηγεί ο ίδιος στο LIVE NEWS τον ειδοποίησε ότι έξω από την πόρτα του σπιτιού του υπάρχει κινητικότητα.

«Αυτό είναι ένα έξυπνο κουδούνι. Αυτό το βάζεις ή στο ματάκι της πόρτας σου ή το βάζεις στο κουδούνι. Συνδέεται εκτός από την κλασσική λειτουργία που πατάς το κουδούνι και χτυπάει… Παράλληλα, χτυπάει και στο κινητό, σε όσα κινητά έχεις εσύ ορίσει και όταν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι χτυπάει και μπορείς να απαντήσεις απομακρυσμένα».

Οι τέσσερις γυναίκες μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν καταλάβει πως τους καταγράφει η κάμερα.

«Ορίζεις ένα σημείο για αισθητήρα κίνησης, βάζεις ας πούμε πού θες να πιάνει, πόσο μακριά. Εγώ το έχω βάλει έξω από την πόρτα μου. Οπότε με το που ανιχνεύσει κίνηση είναι κάποιος έξω από την πόρτα αυτό έχει τη δυνατότητα και γράφει πέντε δευτερόλεπτα πριν».

Το έξυπνο κουδούνι έστειλε ένα μήνυμα στον ένοικο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στη δουλειά του, αλλά μέσω της τεχνολογίας μίλησε στις τέσσερις γυναίκες σαν να βρίσκεται μέσα.

Στον ήχο της αντρικής φωνής οι τέσσερις γυναίκες φεύγουν κακήν κακώς, αλλά όπως φαίνεται δεν πάνε μακριά.

«Τις βρήκα μέσα στο σπίτι μου»

Η γυναίκα από μία πολυκατοικία στην ίδια περιοχή μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS για το πώς βρέθηκε αντιμέτωπη με τη θηλυκή συμμορία.

«Άφησα για ένα τέταρτο ξεκλείδωτη την πόρτα όσο ήμουν στο μπαλκόνι και πήγα να ξαπλώσω στον καναπέ μου. Τότε κατάλαβα πως κάποιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Άρχισα να ουρλιάζω και έτρεξαν προς τα έξω. Όταν είδα το βίντεο από την άλλη πολυκατοικία που δημοσίευσε ο ιδιοκτήτης κατάλαβα πως ήταν οι ίδιες. Έφυγαν από την πολυκατοικία που δείχνει το βίντεο και ήρθαν αμέσως μετά στη δική μου».

Το βίντεο ντοκουμέντο από το έξυπνο κουδούνι βοήθησε και άλλες περιπτώσεις θυμάτων να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Πόσο κοστίζει το… σύστημα

Για το «έξυπνο κουδούνι» μίλησε στο «Live News» o Ζήσιμος Κόντος, μέλος του Συνδέσμου Αναγνωρισμένων Επαγγελματίων Κλειθροποιών.

Όπως ανέφερε, αρκετές εταιρείες τοποθετούν ανάλογα κουδούνια, με τις τιμές τους να ποικίλουν.

«Αυτά είναι καλό να τα τοποθετούν επαγγελματίες. Τα ”εξυπνα” κουδούνια μπορεί να κοστίζουν από 200 έως 1000 ευρώ. Γιατί αν μπαίνει σε πολυκατοικία πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα» σχολίασε σχετικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.