Εύα Καϊλή: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Εύα Καϊλή: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή ψήφισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σε συνέχεια του αιτήματος της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλής την οποία είχε διατάξει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με την υποψία της απάτης στις αμοιβές των κοινοβουλευτικών βοηθών της.

Ταυτόχρονα, της επιβλήθηκε ως εκ νέου όρος για την απελευθέρωση της απαγόρευση της επαφής με τον Τύπο για το σκάνδαλο του Qatargate, σύμφωνα με απόφαση της ανακρίτριας, Ορελί Ντελζέφ, που έχει αναλάβει την υπόθεση, μετά την παραίτηση του Μισέλ Κλεζ.

Σε περίπτωση που η κυρία Καϊλή δεν συμμορφωθεί με τον όρο της απαγόρευσης της επαφής με τον Τύπο, θα μπορούσε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπως αναφέρεται στη διαταγή της 23ης Δεκεμβρίου της ανακρίτριας Ορελί Ντελζέφ.

Επιπλέον, ανανεώθηκαν έως τις 21 Μαρτίου και οι υπόλοιποι όροι αποφυλάκισής της που περιλαμβάνουν την υποχρέωση να διαμένει στην κατοικία της, να μην εγκαταλείψει τον χώρο Σένγκεν χωρίς την προηγούμενη άδεια του δικαστή και να μην έρθει σε επαφή με τα άτομα που εμπλέκονται στο φάκελο της έρευνας, πλην του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.