Εύα Καϊλή: «Είχα παραλύσει από τον φόβο» – Η πρώτη συνέντευξη μετά το Qatargate

Την πρώτη της συνέντευξη έδωσε η Εύα Καϊλή μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που την οδήγησε στη φυλακή.

Εύα Καϊλή: «Είχα παραλύσει από τον φόβο» – Η πρώτη συνέντευξη μετά το Qatargate

«Είχα παραλύσει από τρόμο», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της πρώτης αποκλειστικής συνέντευξης της Εύας Καϊλή στη γαλλική εφημερίδα Libération μετά από τους 5,5 μήνες κράτησής της, οι τέσσερις από αυτούς στη φυλακή.

Η Εύα Καϊλή επέμεινε για την αθωότητά της και δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες συναλλαγές του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Περιγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της όταν πληροφορείται από άρθρο της Le Soir ότι έχει συλληφθεί και κατηγορείται για διαφθορά μαζί με τον Παντσέρι.


«Ήμουν σε σοκ. Το μυαλό μου σταμάτησε να λειτουργεί. Ανέβηκα να ψάξω το γραφείο του Φραντσέσκο για να καταλάβω τι συνέβη: έλεγξα τις σημειώσεις του, τη γκαρνταρόμπα του, τις τσάντες του. Επειτα άνοιξα το χρηματοκιβώτιο του, ξέρω ότι χρησιμοποιεί μόνο έναν κωδικό, αυτόν των γενεθλίων της μητέρας του. Και εκεί, ανακάλυψα ότι ήταν γεμάτο μετρητά. Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για χρήματα του Παντσέρι», δήλωσε η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή προσπάθησε να εξηγήσει πως βρέθηκε ο πατέρας της λίγη ώρα μετά με μία βαλίτσα στο χέρι γεμάτη χρήματα.

«Όταν επέστρεψε ο πατέρας μου του έδωσα μία τσάντα με χρήματα και πράγματα για το μωρό για να πάει στο SOFITEL όπου έμενε. Δεν ξέρω γιατί το έκανα αυτό, είχα παραλύσει από τον φόβο. Καταλαβαίνω ότι η αντιδρασή μου δεν έχει κανένα νόημα».

Η Εύα Καϊλή έδωσε αυτη τη συνέντευξη στη Libération στις 25 Απριλίου από το σπίτι της, παρουσία των δικηγόρων της, Sven Mary και Christophe Marchand, ένα μήνα δηλαδη πριν αποφασίσουν οι βελγικές Αρχές να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα.Δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα», είπε.

Η Εύα Καϊλή δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ότι είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για να αποδείξει όσα ισχυρίζεται, ενώ όπως έγινε γνωστό πρόσφατα μεθοδεύει και την επιστροφή της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.