Εύα Καϊλή: Παρατείνεται η κράτηση του συντρόφου της

Στη φυλακή θα παραμείνει ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι
Συνεχίζεται η προφυλάκιση για τον σύντροφο της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπο κράτηση παραμένει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας Βελγίου, και ο 53χρονος Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) Λούκα Βιζεντίνι.

Ο επικεφαλής της μη-κυβερνητικής οργάνωσης No Peace Without Justice, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, αποφυλακίζεται, αλλά με υποχρέωση να φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου ζήτησε η Καϊλή
Μόνο τρεις από τους πέντε που έχουν προσαχθεί εμφανίστηκαν στην δικαστική αίθουσα και κατέθεσαν ενώπιον δικαστή.

Η κατηγορούμενη Ευα Καϊλή δεν ήταν παρούσα στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, αφού ζήτησε αναβολή και θα εμφανιστεί ενώπιον της έδρας στις 22 Δεκεμβρίου.

Εάν ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Σε σχετική ανάρτηση προχώρησε και ο δημοσιογράφος που ξεσκέπασε το Qatargate, Jack Parrock

Yπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και τρεις ακόμη συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής δηλώνει αθώα, με τους συνηγόρους της να υποστηρίζουν, ότι ήταν εντολοδόχος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου στο Κατάρ. Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου όμως, καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό.

Οι έρευνες των Βέλγων διευρύνονται και αναζητούν την διαδρομή των χρημάτων, προκειμένου να βρεθούν τα πρόσωπα που φέρεται να έστησαν την υπόθεση, και χρηματίστηκαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.