Ευγενία Τσατσάκη: Με όραμά μου τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και τις αξίες του, διεκδικώ την ψήφο σας, προσφέροντας στο σήμερα, διεκδικώντας το αύριο

Μία υπερδραστήρια γυναίκα με πλούσια κοινωνική και εθελοντική δράση, κοσμεί το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Για την Κρήτη μας Συνεχίζουμε» του Σταύρου Αρναουτάκη, συμμετέχοντας στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης στην Π.Ε. Ηρακλείου. Ο λόγος για την Αρχαιολόγο Ευγενία Παν. Τσατσάκη, που με καταγωγή από τα Καπετανιανά Δήμου Γόρτυνας και τα Χουστουλιανά της Μεσαράς, διεκδικεί το αύριο προσφέροντας στο σήμερα…

Για την Ευγενία Παν. Τσατσάκη δεν είναι η πρώτη φορά που μετέχει σε εκλογική διαδικασία. Έχει συμμετάσχει ξανά ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη η ζωή μας» (2019) αλλά και ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος επίσης με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη στις περιφερειακές εκλογές του 2023. Πρόκειται για μια γυναίκα υπερδραστήρια με πλούσια δράση τόσο στα κοινά όσο και βάσει της επαγγελματικής της ταυτότητας ως Αρχαιολόγος μεταξύ άλλων σε πολλές ανασκαφικές εργασίες. Διαθέτει, πλούσια εθελοντική δράση και συμμετοχή σε συνέδρια και σε προγράμματα δια βίου μάθησης ενώ έχει δείξει και την κοινωνική της ευαισθησία διδάσκοντας σε παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Να σημειωθεί επίσης ότι ήταν μια από τους εννέα οργανωτές του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος το 2014 που ξεκίνησε από την Κρήτη, ενάντια στην υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα. Παράλληλα, είναι και μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού. Η ίδια παραχωρώντας συνέντευξη στο ypopsifioi.tv, τόνισε τα εξής:

Ερώτηση: Λίγα λόγια για την πορεία σας;

Απάντηση: Το ευτύχημα είναι ότι πριν δεχτώ αυτή την πρόσκληση – πρόκληση από τον κ. Αρναουτάκη, πάντα είχα αυτή τη διάθεση προσφοράς.

Πάντα υπήρχε στο σπίτι μου η διάθεση προσφοράς. Γαλουχήθηκα με αυτή τη σκέψη και έτσι πάντα ήθελα να βοηθάω και να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Σπούδασα Αρχαιολογία, όμως πάντα μετείχα στα κοινά μέσα από εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις.

Ερώτηση: Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση;

Απάντηση: Επτά ολόκληρα χρόνια μετείχα σε δράσεις εθελοντικές στον Ερυθρό Σταυρό. Δεν παραιτήθηκα ποτέ από τον εθελοντισμό όμως μετείχα σε δράσεις του Ερυθρού Σταυρού και ήταν κάτι το οποίο ακολουθούσα πιστά. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βοήθεια στον συνάνθρωπο. Την ίδια στιγμή όμως, ποτέ δεν με άφησε αδιάφορη και ο ακτιβισμός. Ήμουν μεταξύ των 9 ιδρυτικών μελών της θαλάσσιας διαμαρτυρίας κατά της υδρόλυσης των χημικών στη Μεσόγειο. Βέβαια ένας άνθρωπος δεν είναι ποτέ αρκετός. Πρέπει να λειτουργούμε συλλογικά για να πετύχουμε κάτι καλό. Και αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει μέσα από την συμμετοχή και την εμπειρία μου σε όλες αυτές τις δράσεις.

Ερώτηση: Γιατί επιλέξατε την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη;

Απάντηση: Προσωπικά έχω όραμα για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Ο ‘’Σταύρος της καρδιάς’’ μας είναι ένας άνθρωπος αναγνωρισμένος. Ο ίδιος και το επιτελείο του, έχουν όλα αυτά τα χρόνια επιδείξει ότι και είναι αποτελεσματικός και ακούει τον άνθρωπο. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο συστρατεύομαι μαζί του. Με τον ‘’Σταύρο της καρδιάς μας’’… «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ».

Ερώτηση: Ποιο το όραμά σας για το Ηράκλειο;

Απάντηση: Ως Αρχαιολόγος, θα ήθελα να πω ότι η πόλη μας, το Ηράκλειο, είναι μια πόλη με μεγάλη δυναμική. Μια δυναμική που ξεπερνάει τα στενά μας γεωγραφικά όρια. Μια πόλη, πολλά υποσχόμενη. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο πολιτισμικός μας πλούτος, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Χρειάζεται όμως πείσμα και επιμονή για αυτό. Ονειρεύομαι και έχω βάλει σε τροχιά υλοποίησης από το 2019, κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Θα ήθελα να προστατευτούν και να αναδειχθούν τα τείχη μας. Εμείς και η Μάλτα, είμαστε από τις οχυρωμένες πόλεις. Θα ήθελα λοιπόν να ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Μάλτας ώστε να δω τα τείχη μας, συντηρημένα και έτσι όπως τους αξίζει. Είναι κομμάτι συλλογικής μνήμης. Είναι κομμάτι που ανήκει σε όλους. Η Αρχαιολογία σαν επιστήμη, διαφυλάσσει την ανθρωπιά μας. Διαφυλάσσει αυτή την συλλογική μνήμη. Γιατί τελικά τι θυμόμαστε πιο πολύ; Θυμόμαστε τις στιγμές που έχουμε χαρεί πολύ όπως και τις στιγμές που έχουμε πονέσει πολύ. Η Αρχαιολογία λοιπόν έρχεται στην ουσία και διαφυλάσσει την ανθρωπιά μας, γιατί η μνήμη και το συναίσθημα διαφυλάσσουν την ανθρωπιά μας. Πέρα όμως από τα τείχη θα ήθελα να δω και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης μου. Θα ήθελα μια καλύτερη εικόνα για την πόλη μου, το Ηράκλειο που αποτελεί και ένα δυνατό τουριστικό προϊόν.

Ερώτηση: Γιατί να σας ψηφίσουμε;

Απάντηση: Όπως ο ναός Πέτρου και Παύλου του Τάγματος των Δομινικανών που κάποτε στέγαζε προσευχές των ντόπιων και των εισβολέων, ετσι ακριβώς και ο ‘’Σταύρος της καρδιάς μας’’ ενώνει!!! Στο καίριο ερώτημα: ‘’Γιατί να με ψηφίσετε’’ απαντώ ότι με όπλο την αλήθεια, την υπομονή και την επιμονή, το θάρρος και την συνέπεια, με όραμά μου τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και τις αξίες του, διεκδικώ την ψήφο σας, προσφέροντας στο σήμερα, διεκδικώντας το αύριο. Με τον ‘’Σταύρο της Καρδιάς μας’’ ‘’Για την Κρήτη μας Συνεχίζουμε’’…

Τα σχόλια είναι κλειστά.