ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-Μαργαρίτα Γερούκη: υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ-Οι βασικοί άξονες για τη χώρα μας.

συναντήσαμε την Μαργαρίτα Γερούκη, υποψήφια Ευρωβουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ

Μετράμε πλέον αντίστροφα, κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα προτού οι Ευρωπαίοι κληθούν να επιλέξουν τη μοίρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πορείας που θα ακολουθήσει. Είναι νομίζω η ιδανική χρονική περίοδος να μιλήσουμε για την Ευρώπη, θέτοντας βασικά ερωτήματα για την κατεύθυνση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Η αλλαγή θεσμών, λειτουργίας και των κανόνων που διέπουν την Ένωση αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής και ένα στοίχημα για την ίδια την Ευρώπη. Είναι αναγκαίο να συζητήσουμε είτε για περισσότερη Ευρώπη είτε για μία εντελώς διαφορετική Ευρώπη. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση δεν συνιστά πλέον τη μεγαλύτερη πρόκληση. Η σταδιακή και μεθοδική άνοδος της ακροδεξιάς σε συνδυασμό με την κρίση του προσφυγικού ανέδειξε όλες μας τις αδυναμίες. Αδυναμίες που οφείλουν άμεσα να μας κινητοποιήσουν.

Με αυτές τις σκέψεις συναντήσαμε την Μαργαρίτα Γερούκη, υποψήφια Ευρωβουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ. Μέσα από το μικρόφωνο των Παραπολιτικών Κρήτης 102,4 και την καθημερινή εκπομπή «Τα λέμε ΟΛΑ», με τον Παντελή Σπυριδάκη, είχαμε την ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση για τη χώρα και την Ε.Ε.

  • Γιατί το ΠΟΤΑΜΙ αξίζει την ψήφο μας; Ποιοι οι λόγοι που την ώθησαν να συστρατευτεί στο πλευρό του Σταύρου Θοδωράκη και γιατί κάποιος να επιλέξει να ψηφίσει Μαργαρίτα;
  • Ποια η κατάσταση σήμερα στην Ευρώπη; Μπροστά σε δύο μεγάλα προβλήματα: Προσφυγικό & Ακροδεξιά.
  • Ποιοι οι βασικοί άξονες στις θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που αφορούν τη χώρας μας;
  • Η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε δεύτερη μοίρα τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης;

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Τα σχόλια είναι κλειστά.