Η ευρωπαϊκή πόλη που μοιάζει με παραμύθι έχει μεσαιωνικά φεστιβάλ και μπύρες στα 1,70 ευρώ

Η μεσαιωνική παλιά πόλη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, διαθέτει στενά πλακόστρωτα δρομάκια, γοητευτική αρχιτεκτονική της αναγεννησιακής εποχής και ένα εκπληκτικό κάστρο με θέα.

Η ευρωπαϊκή πόλη που μοιάζει με παραμύθι έχει μεσαιωνικά φεστιβάλ και μπύρες στα 1,70 ευρώ

Η μεσαιωνική ιστορία της πόλης, γιορτάζεται κάθε χρόνο με ένα ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πλακόστρωτη παλιά πόλη, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι παραστάσεις των ζογκλέρ και των γελωτοποιών συγκαταλέγονται μεταξύ των διαφόρων θεατρικών και χορευτικών δρώμενων που παρουσιάζονται

Το Český Krumlov στην Τσεχία δεν απέχει πολύ από την πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας, την Πράγα, αλλά εξακολουθεί να φιλοξενεί πολύ λιγότερους επισκέπτες απ’ ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς.

«Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Κεντρικής Ευρώπης»

Η ιστορική του αίγλη είναι ολοφάνερη παντού, με την αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική να παραπέμπει σε παλιές εποχές.

Αυτό είναι πιο ξεκάθαρο στο κάστρο της – ένα επιβλητικό μνημείο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, αν και έγιναν προσθήκες σε αυτό κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Οι ταξιδιωτικοί bloggers Single Parents on Holiday έμειναν πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψή τους στο Český Krumlov, κατατάσσοντάς το στην πρώτη θέση της λίστας τους με τους 10 κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης

Σήμερα σώζεται με την πρωταρχική του διάταξη, τη δομή, τις εσωτερικές εγκαταστάσεις και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

Η ιστοσελίδα διαχείρισης του, υποστηρίζει ότι είναι «ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Κεντρικής Ευρώπης».

Προσφέρει εκπληκτική θέα στην παλιά πόλη και το υπόλοιπο Český Krumlov, καθώς και μια ματιά στο πώς ήταν η ζωή της αριστοκρατίας της Βοημίας που έδρευε εκεί πριν από τόσα χρόνια.

Ένας αξιολογητής του TripAdvisor έγραψε: «Πρόκειται για ένα πραγματικά μαγικό σημείο σε έναν λόφο με εκπληκτική θέα».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Τόσες ιστορίες. Διαχρονικές ιστορίες».

«Μπαρόκ όπερα υπό το φως των κεριών»

Το κάστρο φιλοξενεί ένα μοναδικό μπαρόκ θέατρο, το οποίο περιγράφεται ως «το καλύτερα διατηρημένο μπαρόκ θέατρο στην Ευρώπη».

Το αρχικό του κτίριο σώζεται μέχρι σήμερα και διαθέτει το λάκκο της ορχήστρας, τη σκηνή, τα μηχανήματα και τα σκηνικά, ενώ μπορείτε επίσης να δείτε τα σκηνικά και τα κοστούμια.

Λόγω της παλαιότητας του και του πόσο ευαίσθητο είναι, το θέατρο χρησιμοποιείται μόνο τρεις φορές το χρόνο και μόνο δύο φορές για δημόσιες παραστάσεις, όταν παρουσιάζεται μια μπαρόκ όπερα υπό το φως των κεριών.

Ωστόσο, την ιστορική μεγαλοπρέπεια μπορεί κανείς να την απολαύσει και αλλού στην πόλη, ιδίως κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ «Five-Petalled Rose».

Ο εορτασμός λαμβάνει χώρα το Σαββατοκύριακο που βρίσκεται πλησιέστερα στο θερινό ηλιοστάσιο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τιμήσετε την ιστορία της πόλης.

Παρέλαση με φωτιές

Σε όλη την παλιά πόλη ακούγεται μουσική εποχής από διάφορους καλλιτέχνες, ενώ μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ιστορικές μάχες με ξίφη.

Οι παραστάσεις των ζογκλέρ και των γελωτοποιών συγκαταλέγονται μεταξύ των διαφόρων θεατρικών και χορευτικών δρώμενων που παρουσιάζονται, καθώς και οι διαγωνισμοί κονταρομαχίας και επιδείξεις εργασίας με άλογα.

Οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν παιχνίδια εποχής ή απλώς να φάνε και να πιουν κάτι από τους πολλούς πάγκους της αγοράς, ενώ παρακολουθούν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Με τις μπύρες στην πόλη να κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου 1,70 ευρώ, είναι σίγουρα μια προσιτή επιλογή.

Τα βράδια, φιλοξενείται παρέλαση με φωτιές που δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη.

Πλακόστρωτα δρομάκια, γοητευτική αρχιτεκτονική

Οι ταξιδιωτικοί bloggers Single Parents on Holiday έμειναν πραγματικά εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψή τους στο Český Krumlov, κατατάσσοντάς το στην πρώτη θέση της λίστας τους με τους 10 κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα έγραψαν: «Η παραμυθένια πόλη Český Krumlov στο νότιο άκρο της Τσεχικής Δημοκρατίας κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να πηγαίνουν πίσω στο χρόνο.

»Η μεσαιωνική παλιά πόλη της, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, διαθέτει στενά πλακόστρωτα δρομάκια, γοητευτική αρχιτεκτονική της αναγεννησιακής εποχής και ένα εκπληκτικό κάστρο με θέα τον ποταμό Vltava.

»Περπατήστε στα σοκάκια που ελίσσονται, επισκεφθείτε το μπαρόκ θέατρο και απολαύστε τη ζωντανή ατμόσφαιρα των πολλών φεστιβάλ της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του εορτασμού του Five-Petalled Rose που πραγματοποιείται τον Ιούνιο».

Η μετάβαση στο Český Krumlov είναι αρκετά απλή, με λεωφορεία που πηγαίνουν απευθείας από την Πράγα.

*Με πληροφορίες από The Sun | Κεντρική φωτογραφία θέματος: ckrumlov

Τα σχόλια είναι κλειστά.