Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Άρση της ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Ημερομηνία:

Την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, ζητά την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, καθώς ελέγχονται για απάτες εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με το Qatargate, το οποίο έχει οδηγήσει στην σύλληψη της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα
«Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας».

Η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπού πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμενες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αύριο το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για...

«Η αληθινή ευθύνη κρίνεται στις στιγμές που αναμετριόμαστε με...

Αλλαγή σκυτάλης στη Νέα Αριστερά: Νέος πρόεδρος...

Δυο οι επικρατέστεροι για επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας στη...

Αύριο το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη για...

«Η αληθινή ευθύνη κρίνεται στις στιγμές που αναμετριόμαστε με...

Αλλαγή σκυτάλης στη Νέα Αριστερά: Νέος πρόεδρος...

Δυο οι επικρατέστεροι για επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας στη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

Ρέθυμνο: Τέσσερις τραυματίες μετά από τροχαίο στη διασταύρωση – καρμανιόλα της Καρέ

Για την κατάσταση της υγείας τους μίλησε στο Cretalive...

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...