Φαντασμαγορικές εικόνες από την ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα

Ημερομηνία:

Γεωμαγνητική καταιγίδα χτυπά τις τελευταίες ώρες τη Γη. Πρόκειται για ένα ισχυρότατο φαινόμενο κατηγορίας 5, με τις εικόνες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, να είναι εντυπωσιακές.
Σε αποχρώσεις του πράσινου, του φούξια και του μωβ βάφτηκε ο νυχτερινός ουρανός.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο κατέγραψαν μαγικές εικόνες από την εμφάνιση του Βόρειου και του Νότιου Σέλαος.

Σε μια εξαιρετικά σπάνια εμφάνισή του το Βόρειο Σέλας φώτισε και τον ουρανό στην Ελλάδα.

«Είναι η 13η φορά μέσα σε ένα τεράστιο χρονικό διάστημα των τελευταίων 500 ετών που γίνεται ορατό αυτό το φαινόμενο και στην περιοχή μας, την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει, αν κάνουμε τη διαίρεση, ότι περίπου μια φορά στα 40 χρόνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Βόρειο Σέλας έστω και αχνά», εξήγησε ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος.

Το σπάνιο φαινόμενο ήταν πιο εμφανές σε βόρειες περιοχές της χώρας όμως ήταν ορατό στην Αθήνα, ακόμα και στην Πελοπόννησο.

Το πανέμορφο φυσικό φαινόμενο έγινε ορατό από την Τασμανία μέχρι τη Βρετανία, χάρη στην ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα που έχει πλήξει τη Γη τα τελευταία 20 χρόνια.

Η καταιγίδα είναι κατηγορίας 5, που είναι η μέγιστη στην κλίμακα γεωμαγνητικών καταιγίδων. Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν το φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, τους δορυφόρους και τους στους σταθμούς ενέργειας.

Για την ώρα το φαινόμενο δεν έχει προκαλέσει προβλήματα. Θα συνεχίσει να επηρεάζει τη Γη και τις επόμενες ώρες αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εμφάνισης του Βόρειου Σέλαος σε περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας και το βράδυ του Σαββάτου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με παρατηρήσεις από αεροπλάνο και δορυφόρο, το...

Εξαιρετικά υψηλής χωρικής ανάλυσης εναέριες παρατηρήσεις, σε συνδυασμό με...

Γιώργος Μαζωνάκης: Το κρίσιμο τρίωρο πριν από...

Στο μικροσκόπιο των Αρχών το ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι...

Με παρατηρήσεις από αεροπλάνο και δορυφόρο, το...

Εξαιρετικά υψηλής χωρικής ανάλυσης εναέριες παρατηρήσεις, σε συνδυασμό με...

Γιώργος Μαζωνάκης: Το κρίσιμο τρίωρο πριν από...

Στο μικροσκόπιο των Αρχών το ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιώργος Μαζωνάκης: Κοσμοσυρροή στο τελευταίο αντίο – Το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία στη Νίκαια

Η εξόδιος ακολουθία του δημοφιλούς καλλιτέχνη θα τελεστεί στις...

Τουρισμός: Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά στις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ – Στην 4η θέση η Κρήτη

Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά βρίσκονται στις πρώτες θέσεις...

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Μεγάλη Δεσποτική Εορτή.

Τις πρώτες ημέρες του νέου εκκλησιαστικού έτους και σαράντα...