Φαράγγι της Σαμαριάς: Σοκάρουν τα στοιχεία της αυτοψίας για την τραγωδία

Ημερομηνία:

Η αυτοψία χωρίστηκε σε δυο μέρη με πεζοπορία από την νότια είσοδο του εθνικού δρυμού και κατάληξη στο ξύλινο γεφυράκι των 10 μέτρων που βρισκόταν η άτυχη γυναίκα. Επίσης η εναέρια αυτοψία από ελικόπτερο κατέγραψε τα λεγόμενα επικίνδυνα σημεία του εθνικού δρυμού

Βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή και το πλήρωσε με την ζωή της. Τα στοιχεία της αυτοψίας στο φαράγγι της Σαμαριάς που παρουσιάστηκαν αποκλειστικά στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» αποτυπώνουν τις τραγικές λεπτομέρειες της τραγωδίας που έγινε η αιτία για να χάσει την ζωή της η 35χρονη τουρίστρια.

Η αυτοψία χωρίστηκε σε δυο μέρη με πεζοπορία από την νότια είσοδο του εθνικού δρυμού και κατάληξη στο ξύλινο γεφυράκι των 10 μέτρων που βρισκόταν η άτυχη γυναίκα. Επίσης η εναέρια αυτοψία από ελικόπτερο κατέγραψε τα λεγόμενα επικίνδυνα σημεία του εθνικού δρυμού. Οι περιγραφές της προϊστάμενου της περιφερειακής  μονάδας στην Κρήτη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών πραγματικά σοκάρουν.

Λόγω του μεγάλου ύψους των βράχων και της μορφολογίας του εδάφους, είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι όμως ανέφικτο να γίνουν αποτελεσματικές τεχνικές παρεμβάσεις, όπως αντιστηρίξεις ή τοποθέτηση πλεγμάτων. Μάλιστα στο γεφυράκι των 10 μέτρων πάνω από το ρέμα είδαν  πως σε ύψος περίπου 30 μέτρων υπήρχε ένα σημείο αποκόλλησης βράχων στο δυτικό πρανές. Το δυστύχημα προκλήθηκε από ένα μικρό κομμάτι βράχου που έπεσε πάνω στο μικρό γεφυράκι που βρισκόταν η γυναίκα προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία στο τραύμα που προκλήθηκε στο ξύλινο δάπεδο. Μάλιστα η αστοχία που σημειώθηκε στο σημείο του δυστυχήματος δεν ήταν εκτεταμένου μεγέθους.

Σε επίπεδο Κρήτης υπάρχουν πολλά σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα αλλά και ευάλωτα σε κατολισθήσεις με την περιφέρεια Κρήτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις λεγόμενες επικίνδυνες περιοχές.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Γιώργος Μαζωνάκης: Βραδιά μνήμης στη Σητεία –...

Η Σητεία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει απόψε τον Γιώργο Μαζωνάκη...

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή –...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Γιώργος Μαζωνάκης: Βραδιά μνήμης στη Σητεία –...

Η Σητεία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει απόψε τον Γιώργο Μαζωνάκη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Κυριακή – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή...

Έρχονται μεγάλες αλλαγές για τα μετρητά – Η νέα εποχή περνάει από την Ευρώπη, τι θα ισχύει για τα ATM

Τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες ενώνουν τα δίκτυά τους και...

Ποιος δολοφονεί το Ιντερνετ;

Η θεωρία του «Νεκρού Διαδικτύου» επιστρέφει δυναμικά στον δημόσιο...

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ηλεκτρονική «ταυτότητα» για κάθε αιγοπρόβατο

Στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αποκαλύψεων...