Φερόε: Σφαγιάστηκαν πάνω από 130 δελφίνια

Ημερομηνία:

Είναι οι πιο ανώδυνες από τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός, ίσως όσοι δεν αντέχουν να δουν τις πρωτοφανείς εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και τα πλάνα που συζητιόνται σε όλο τον κόσμο για την αδιανόητη θηριωδία θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οθόνες τους.

Στα πλάνα φαίνονται δελφίνια ζωντανά, τα τραβούν στην ακτή, η ακτή είναι γεμάτη δελφίνια, οικολόγοι θα πουν πως κάποια είναι και σε κατάσταση εγκυμοσύνης

«Η θάλασσα γίνεται κόκκινη καθώς περισσότερα από 150 δελφίνια δολοφονούνται – μερικά δίπλα στα μικρά τους – στο ετήσιο «άλεσμα» των Νήσων Φερόε. Υπολογίζεται ότι 156 λευκά δελφίνια του Ατλαντικού σκοτώθηκαν εσκεμμένα στο παραδοσιακό κυνήγι, γνωστό ως grindadráp», λέει η «Daily mail.»

Η θάλασσα βάφτηκε στο αίμα των δελφινιών

Θανατώνονται βάρβαρα, η θάλασσα υποχωρεί, το αίμα των δελφινιών παίρνει την θέση της. Τα νερά κόκκινα όσο πιάνει το μάτι, τα δελφίνια να ξεψυχούν μαζικά και τα επιφωνήματα των κατοίκων των νησιών Φερόε να σκεπάζουν τα πάντα

Τα δελφίνια όπως βλέπουμε σε αυτό το βίντεο αποτελούν έδεσμα για τους κατοίκους των αυτόνομων νησιών του Βασιλείου της Δανίας.

-Κρέας από δελφίνι.

-Κρέας από δελφίνι;

-Ναι.

-Που βρίσκεις κρέας από δελφίνι;

-Είναι αυτό που κάνουμε με το grindadráp

«Έχουμε δει πως οι κάτοικοι οδηγούν φάλαινες στην ακτή και τις σκοτώνουν για να τις καταναλώσουν, το ίδιο κάνουν και με τα δελφίνια που τα εντοπίζουν κοντά στα νησιά», αναφέρει το «BestEverFoodReviewShow».

Η παράδοση των νησιών Φεροέ που προκαλεί αντιδράσεις

H παράδοση του grindadráp έχει τις ρίζες της στον 9ο αιώνα, τότε ήταν πρακτικοί λόγοι επιβίωσης που ωθούσαν στην εξόντωση δελφινιών και φαλαινών, αυτή η παράδοση όμως συνεχίζεται και σήμερα, κάθε χρόνο όπως βλέπουμε και σε αυτά τα πλάνα πριν λίγα χρόνια, ακόμα και κοντά στα 1000 θηλαστικά μπορεί να θανατώνονται την κυνηγετική περίοδο.

Αναίτια θα πει κανείς. Ίσως όμως τα πράγματα να είναι χειρότερα ακόμα και η αιτία να είναι απλά το χρήμα. Πολλοί τουρίστες πάντως αντιδρούν.

«Η Ambassador Cruises απηύθυνε συγγνώμη προς τους επιβάτες που έπλευσαν στο Φερόε Γκρινταντράπ – ένα μεγάλης κλίμακας παραδοσιακό κυνήγι φαλαινών».

Από την άλλη οι όποιες πιέσεις τελικά φαίνεται πως δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Αυτή είναι η ίδια τοποθεσία με την πολύ μεγάλη θανάτωση τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν πιάστηκαν πάνω από 1.400 λευκά δελφίνια», κάνει λόγο ο Independent.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Ο Μανώλης Μητσιάς στο ιστορικό Καφέ...

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό ελληνικό τραγούδι...

Χανιά:Μουσικοθεατρική παράσταση «Μπουάτ» – Με κουμπαρά στήριξης για...

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προσφέρει, με την αρωγή του...

Χανιά: Ο Μανώλης Μητσιάς στο ιστορικό Καφέ...

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό ελληνικό τραγούδι...

Χανιά:Μουσικοθεατρική παράσταση «Μπουάτ» – Με κουμπαρά στήριξης για...

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προσφέρει, με την αρωγή του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελευθερία Γιακουμάκη: Οι κινήσεις του αυτόχειρα δράστη μετά το έγκλημα – Βίντεο ντοκουμέντο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη γυναικοκτονία...

Φάκελος αυτοκτονίες: Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά; – Τα πώς και τα γιατί μιας πράξης δίχως γυρισμό

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονίας...

Hράκλειο:Συνελήφθη 18χρονος για κλοπή χοίρων από αγρόκτημα σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Συνελήφθη ημεδαπός για ζωοκλοπή στο Ηράκλειο Συνελήφθη προχθές...