Φεύγει η “Σοφία” και έρχεται ο ψυχρός “Τηλέμαχος”!

Ημερομηνία:

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα την Κυριακή 06/01, αλλά και την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», από τη Δευτέρα 07/01/2019.

Για την ημέρα των Θεοφανείων 06/01/2019, σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο και πιθανόν στη Δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στον Έβρο, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και στα βόρεια τοπικά ολικός, ενώ τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές ή χιονόνερο και στη Χαλκιδική χιονόνερο ή χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 07/01 και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γρίπη: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για...

Η είσοδος του Οκτωβρίου σηματοδοτεί και τη σταδιακή έναρξη...

Κρήτη: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη για τα επόμενα τρία...

Ιδιαίτερα δύσκολα προμηνύονται τα επόμενα τρία 24ωρα για την...

Γρίπη: Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για...

Η είσοδος του Οκτωβρίου σηματοδοτεί και τη σταδιακή έναρξη...

Κρήτη: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη για τα επόμενα τρία...

Ιδιαίτερα δύσκολα προμηνύονται τα επόμενα τρία 24ωρα για την...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κανονικά την Κυριακή ο Ημιμαραθώνιος στο Αρκαλοχώρι

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα δεν...

Αεροπλάνα με τουρίστες πάνε κι έρχονται στο «Νίκος Καζαντζάκης» – Με αύξηση και ο Σεπτέμβριος

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα διακινήθηκαν περισσότεροι...

Κρήτη: «Καμπανάκι» Μαρουσάκη για τα επόμενα τρία 24ωρα – Έρχονται δύο νέα κύματα κακοκαιρίας

Ιδιαίτερα δύσκολα προμηνύονται τα επόμενα τρία 24ωρα για την...