Φονικό στο Μπαλί: Τι είπε η σύζυγος του 49χρονου κυνηγού στην κατάθεσή της – «Δεν έχω απαντήσεις για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να γίνουν φονιάδες»

Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο σύζυγός της, που εργαζόταν ως ναυτικός, ήταν καλός και ήσυχος άνθρωπος και ότι δεν είχε διαφορές με τον κατηγορούμενο – Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση του αδελφού του θύματος

Με την κατάθεση του αδελφού του θύματος, πρώτου μάρτυρα υπεράσπισης κατηγορίας, άρχισε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 49χρονου κυνηγού τον Νοέμβριο του 2019 στο Μπαλί Ρεθύμνου. Στο εδώλιο κάθεται ένας 50χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της συζύγου του, η οποία ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του 49χρονου. Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο σύζυγός της, που εργαζόταν ως ναυτικός, ήταν καλός και ήσυχος άνθρωπος και ότι δεν είχε διαφορές με τον κατηγορούμενο. Είπε ότι ο κατηγορούμενος ήταν οξύθυμος, φερόταν απότομα χωρίς να υπάρχει λόγος και ότι δημιουργούσε προβλήματα και εντάσεις.

Σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορίας για το προφίλ του θύματος και πώς λειτουργούσε, η μάρτυρας απάντησε: «Σεβόταν τον συνάνθρωπό του. Όταν πήγαινε για κυνήγι ήθελε να είναι οργανωμένος. Ήμασταν μαζί από 17 χρόνων. Περάσαμε μαζί μια ζωή. Δεν ήθελε φασαρίες, ήθελε να λύνει με ηρεμία τα προβλήματα. Δίδασκε πάντα στα παιδιά μας, αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Η σύζυγος του θύματος κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι μετά τη δολοφονία του 49χρονου πήρε τα παιδιά της και έφυγε από το Μπαλί.

«Ήθελα να μεγαλώσουν ήρεμα τα παιδιά μου και να μη γίνουν φονιάδες. Πολλές φορές με κοιτάζουν και θέλω να τα κοιτάξω κι εγώ και να τους δώσω απαντήσεις αλλά δεν έχω. Νιώστε με σαν μάνα. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό που έγινε».

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ακόμη ότι άνθρωπος από την οικογένεια του κατηγορουμένου αντιμετώπιζε προκλητικά την ίδια και τα παιδιά της. Στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι το θύμα πυροβόλησε πρώτος εκείνο το μοιραίο πρωινό, απάντησε πως δεν θα έκανε κακό σε κανένα.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον Μάρτιο του 2021, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επιβάλλοντας του ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον τρία χρόνια για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Απολογούμενος τότε είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. Και σήμερα στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το έγκλημα συνέβη το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019, στην περιοχή Βλυχάδα στο Μπαλί. Ο κατηγορούμενος είχε διαπληκτιστεί έντονα με το θύμα, καθώς τα κυνηγόσκυλα του τελευταίου φέρεται πως είχαν μπει μέσα στον χώρο του ποιμνιοστασίου του κτηνοτρόφου. Θύτης και θύμα φέρονται να πυροβόλησαν και από την ανταλλαγή πυρών, ο κυνηγός έπεσε νεκρός, ενώ ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του και είχε νοσηλευτεί για μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουνίου και την Παρασκευή 9 του μήνα ενώ εκτιμάται ότι θα οριστούν ακόμη δύο δικάσιμοι.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.