Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο το φονικό στο Μπαλί: « Ο αδερφός μου γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο αλλά δεν είχαμε διαφορές»

Αναβιώνει στο Εφετείο Χανίων το φονικό στο Μπαλί – Όσα αναφέρει ο αδερφός του θύματος

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης ανθρωποκτονίας ενός 49χρονου κυνηγού στο Μπαλί από έναν 46χρονο κτηνοτρόφο το 2019.

Η υπόθεση μετά από αναβολή που της δόθηκε τον Απρίλιο ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με τον κατηγορούμενο να δηλώνει « ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία». Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων από νωρίς το πρωί είναι έντονη η αστυνομική παρουσία σε όλους τους χώρους.

Στη συνέχεια η διαδικασία προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων.
Ο πρώτος μάρτυρας , αδερφός του θύματος, τόνισε στην διάρκεια της κατάθεσης του μεταξύ άλλων ότι « ο αδερφός μου δεν είχε πειράξει ποτέ κανένα. Ήταν κυνηγός και είχε όλο τον εξοπλισμό για να κυνηγάει με ασφάλεια. Γνωρίζονταν με τον κατηγορούμενο αλλά δεν είχαμε οικογενειακές διαφορές. Ο κατηγορούμενος δημιουργούσε συχνά προβλήματα, ήταν οξύθυμος.. Με το παραμικρό γινόταν πολύ θρασύς. Ο κατηγορούμενος ήθελε να ελέγχει όλη την περιοχή γύρω από το ποιμνιοστάσιο του και για αυτό τον λόγο δεν άφηνε κανένα να πλησιάζει κοντά».

Καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα υπήρξε έντονη ένταση ανάμεσα στους συνηγόρους.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε λόγο να σκοτώσει τον αδερφό του και θα μπορούσε αντίθετα να τον είχε προειδοποιήσει ή να τραυματίσει κάποιο από τα κυνηγόσκυλα.

Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Πώς συνέβη το φονικό

Υπενθυμίζεται ότι η ανθρωποκτονία είχε συμβεί το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2019, όταν το θύμα ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης που είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλους δύο, στην περιοχή του Μπαλί Ρεθύμνου, “μπήκαν” σε βοσκότοπο κτηνοτρόφου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά , φαίνεται πως ο 49χρονος κυνηγός μαζί με τον σκύλο του ή μόνο ο σκύλος, εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο του 45χρονου κτηνοτρόφου.

Ακολούθησε διαπληκτισμός με τον κτηνοτρόφο και ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κυνηγού και τον ελαφρύτερο του κτηνοτρόφου.

Κατά την απολογία του – η οποία έγινε ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο – ο 45χρονος είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον πυροβόλησε ο κυνηγός με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και στην συνέχεια αυτός πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, ενώ από την πλευρά του θύματος γίνεται ο αντίθετος ισχυρισμός.https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.