Φορολογικές δηλώσεις: Νέα ανατροπή με το ατομικό εκκαθαριστικό

Ημερομηνία:

Δύο εκκαθαριστικά σημειώματα πρόκειται να εκδοθούν φέτος από την εφορία για τους συζύγους ανεξάρτητα εάν θα υποβάλουν κοινή ή χωριστή φορολογική δήλωση.

Το νέο στοιχείο της φετινής φορολογικής δήλωσης είναι το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τους συζύγους, καθώς το νέο έντυπο Ε1 εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περυσινό.

Με πρόσφατη απόφαση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, για τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ορίζεται ότι σε περίπτωση που οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των συζύγων υποβάλλονται ως κοινές, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τους συζύγους.

Σε αυτή την περίπτωση διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο.

Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet αναμένεται να ανοίξει έως τις 30 Μαρτίου, νωρίτερα από ποτέ και να κλείσει στις 30 Ιουνίου.

Επίσης, παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβληθεί σε περισσότερες δόσεις ο φόρος εισοδήματος, τελικά θα καταβληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου.

Η πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολογητέα δωρεά επί...

Η αρχική δωρεά φορολογείται πάντοτε, εφόσον υποβληθεί δήλωση φόρου...

Ειδική άδεια και επίδομα μητρότητας: Οι 6...

Η νέα Υπουργική Απόφαση για την ειδική άδεια και...

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολογητέα δωρεά επί...

Η αρχική δωρεά φορολογείται πάντοτε, εφόσον υποβληθεί δήλωση φόρου...

Ειδική άδεια και επίδομα μητρότητας: Οι 6...

Η νέα Υπουργική Απόφαση για την ειδική άδεια και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημόσια Διαβούλευση για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την διαβούλευση με όλους τους...

PHĀEA: Στην τελική ευθεία η επένδυση των 121 εκατ. ευρώ στη Νότια Κρήτη

Το επενδυτικό σχέδιο της PHĀEA προβλέπεται να υλοποιηθεί στη...

Εορτολόγιο 29 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...