Φορολοταρία: Μεγάλες αλλαγές, πώς θα κερδίζουμε, περισσότεροι λαχνοί στην κλήρωση

Περισσότεροι λαχνοί για τους φορολογουμένους που χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα για μικρές συναλλαγές, κέρδη έως δύο φορές τον χρόνο για τους τυχερούς και απώλεια επάθλου για τους νικητές που δεν θα δηλώσουν εντός τριμήνου τραπεζικό λογαριασμό είναι οι αλλαγές που έρχονται στη φορολοταρία.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη χρήση πλαστικού χρήματος, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αλλαγές στη φορολοταρία με βασικότερη την αύξηση του αριθμού των λαχνών που θα κερδίζουν όσοι χρησιμοποιούν την κάρτα τους για συναλλαγές πάνω από 100 και έως 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή:

  • Για μηνιαίες συναλλαγές έως 200 ευρώ θα αντιστοιχεί ένας λαχνός σε κάθε ευρώ ενώ μέχρι σήμερα ένας λαχνός για κάθε ευρώ αντιστοιχούσε για μηνιαίες συναλλαγές μέχρι 100 ευρώ. Ετσι, ένας φορολογούμενος με συναλλαγές 200 ευρώ θα συμμετέχει στη φορολοταρία με 200 λαχνούς ενώ σήμερα κέρδιζε 150 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 300 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 201 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 6 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα για τις συναλλαγές πάνω από τα 1.000 ευρώ ήταν 1 λαχνός για κάθε 4 ευρώ. Με την αλλαγή αυτή, όσοι έχουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα θα κερδίζουν λιγότερους λαχνούς.
  • Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.
  • Κάθε φορολογούμενος μπορεί να αναδειχθεί τυχερός μέχρι δύο φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε περίπτωση που αναδειχθεί τυχερός περισσότερες από δύο φορές, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της εκάστοτε κλήρωσης.
  • Στους φορολογουμένους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον λογαριασμό πληρωμών στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet. Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.
  • Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στους επιλαχόντες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.