Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος

Ημερομηνία:

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, άλλα τέσσερα χωριά εκκενώνονται, ενώ έκλεισε ξανά η Εγνατία.
Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μήνυμα στους κατοίκους σε Μοναστηράκι, Δορισκό, Αμφιτρίτη και Μαΐστρο εστάλη από το 112.

Οι κάτοικοι των δύο πρώτων χωριών καλούνται να απομακρυνθούν προς τις Φέρες, ενώ οι κάτοικοι των άλλων δύο καλούνται να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή των Αρχών έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου τα χωριά Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι και Άνθεια.

Σε Αετοχώρι και Πεύκα έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ζημιές

Νέα προειδοποίηση του 112 και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης
Νέο μήνυμα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης έστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112.

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Για την Εγνατία
Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης Copernicus δημοσίευσε μια πρώτη δορυφορική εικόνα που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

«Οι κόκκινες περιοχές είναι οι καμένες περιοχές και τα ροζ στίγματα ενεργά σημεία πυρκαγιάς», σημειώνει η Prometheus Team στην ανάρτησή της στο Twitter.

Πόσες δυνάμεις επιχειρούν
Με το πρώτο φως της μέρας επιχείρησαν από αέρος 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της μέρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κέντρο Επιχειρήσεων, θα επιχειρήσουν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Από επίγειες δυνάμεις συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα και ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρεια και των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα –...

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα –...

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...

Συντάξεις χηρείας: Η απόφαση του ΣτΕ και η βούληση Κεραμέως

Τι περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε...