Φωτιά στην Αρκαδία – Μέτωπο 10 χιλιομέτρων στη Γορτυνία

Ημερομηνία:

Η φωτιά στην Αρκαδία λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Γορτυνίας είναι 10 χιλιόμετρα. Κινείται παράλληλα με τον Λάδωνα ποταμό αν και σε κάποια σημεία τον έχει περάσει.

Η Καπελίτσα και το Δωδεκάμετρο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι φλόγες πέρασαν στο Λιβαδάκι μέσα στο χωριό. Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις. Έχουν εκκενωθεί 18 οικισμοί.

Ακόμα, 4 άτομα στο Καστρακι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και αλλά 3 στο Φαναράκι βρίσκονται σε στάβλο εγκλωβισμένοι λέει ο Πρόεδρος της κοινότητας. Όπως ανέφερε τους ψάχνουν οι Αρχές.

Οι εστίες στην περιοχή

Χαοτική και ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παντού μέτωπα και ήδη οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ο κ. Κούλης τόνισε πως έχει χαθεί ο έλεγχος γιατί τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και έκανε έκκληση για την αποστολή και άλλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί πως κάθε διαθέσιμο μέσο θα πάει στη Γορτυνία.

«Προσπαθούμε – συνέχισε – να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλώ να προσέχουν τους εαυτούς τους. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν για τα σπίτια και τις περιουσίες τους, αλλά αυτή την ώρα προέχει η ανθρώπινη ζωή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατάρρευση των γεννήσεων στην Ελλάδα: Μείωση 44%...

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που επήλθαν τις δύο τελευταίες...

Ελαιόλαδο: Προοπτικές της αγοράς τη νέα σεζόν...

Η εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς και οι προκλήσεις για...

Κατάρρευση των γεννήσεων στην Ελλάδα: Μείωση 44%...

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που επήλθαν τις δύο τελευταίες...

Ελαιόλαδο: Προοπτικές της αγοράς τη νέα σεζόν...

Η εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς και οι προκλήσεις για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων με όπλα και υπόθαλψη εγκληματία

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της...

Κατάρρευση των γεννήσεων στην Ελλάδα: Μείωση 44% μέσα σε δύο δεκαετίες

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που επήλθαν τις δύο τελευταίες...

Xανιά:Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου για την επίθεση σε βάρος της Υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό...