Φωτιά στην Αρκαδία – Μέτωπο 10 χιλιομέτρων στη Γορτυνία

Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία με το μέτωπο της φωτιάς να αναπτύσσεται

Φωτιά στην Αρκαδία – Μέτωπο 10 χιλιομέτρων στη Γορτυνία

Η φωτιά στην Αρκαδία λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Γορτυνίας είναι 10 χιλιόμετρα. Κινείται παράλληλα με τον Λάδωνα ποταμό αν και σε κάποια σημεία τον έχει περάσει.

Η Καπελίτσα και το Δωδεκάμετρο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι φλόγες πέρασαν στο Λιβαδάκι μέσα στο χωριό. Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις. Έχουν εκκενωθεί 18 οικισμοί.

Ακόμα, 4 άτομα στο Καστρακι δεν σηκώνουν το τηλέφωνο και αλλά 3 στο Φαναράκι βρίσκονται σε στάβλο εγκλωβισμένοι λέει ο Πρόεδρος της κοινότητας. Όπως ανέφερε τους ψάχνουν οι Αρχές.

Οι εστίες στην περιοχή

Χαοτική και ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παντού μέτωπα και ήδη οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ο κ. Κούλης τόνισε πως έχει χαθεί ο έλεγχος γιατί τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και έκανε έκκληση για την αποστολή και άλλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί πως κάθε διαθέσιμο μέσο θα πάει στη Γορτυνία.

«Προσπαθούμε – συνέχισε – να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλώ να προσέχουν τους εαυτούς τους. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν για τα σπίτια και τις περιουσίες τους, αλλά αυτή την ώρα προέχει η ανθρώπινη ζωή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.