Φωτιά στον Εβρο: Δύο χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – Αντιπυρικές ζώνες δημιουργεί ο Στρατός

Ημερομηνία:

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση πλησίον του φράγματος της Λύρας στο Σουφλί, στον Έβρο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο – ντοκουμέντο για εμπρησμό στη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης
Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Eπίσης, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» και τίθεται σε άμεση επιφυλακή ο στρατός προκειμένου να συνδράμει άμεσα.

Το μέτωπο, μήκους περίπου 2.000 μέτρων, κινείται νότια, ενώ δεν κινδυνεύουν οικισμοί ή το δάσος.

https://youtu.be/jj3p855lIqg

Ενιαίο μέτωπο 2 χιλιομέτρων

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτή την ώρα είναι στη Δαδιά Έβρου» ανέφεραν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής που έχουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα πύρινα μέτωπα στην επικράτεια.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει από την 1η...

Λογαριασμοί ρεύματος και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αλλάζουν σημαντικά...

Η εισαγωγή του ChatGPT Edu στα ελληνικά...

Από την πιλοτική εφαρμογή στη θεσμοθέτηση κανόνων περνά η...

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει από την 1η...

Λογαριασμοί ρεύματος και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αλλάζουν σημαντικά...

Η εισαγωγή του ChatGPT Edu στα ελληνικά...

Από την πιλοτική εφαρμογή στη θεσμοθέτηση κανόνων περνά η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027 – Πόσο κερδίζουν οι καταναλωτές

Λογαριασμοί ρεύματος και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) αλλάζουν σημαντικά...

Η εισαγωγή του ChatGPT Edu στα ελληνικά σχολεία – Tι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο

Από την πιλοτική εφαρμογή στη θεσμοθέτηση κανόνων περνά η...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου...