Φωτιά στον Εβρο: Δύο χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – Αντιπυρικές ζώνες δημιουργεί ο Στρατός

Ημερομηνία:

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση πλησίον του φράγματος της Λύρας στο Σουφλί, στον Έβρο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο – ντοκουμέντο για εμπρησμό στη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης
Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Eπίσης, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» και τίθεται σε άμεση επιφυλακή ο στρατός προκειμένου να συνδράμει άμεσα.

Το μέτωπο, μήκους περίπου 2.000 μέτρων, κινείται νότια, ενώ δεν κινδυνεύουν οικισμοί ή το δάσος.

https://youtu.be/jj3p855lIqg

Ενιαίο μέτωπο 2 χιλιομέτρων

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτή την ώρα είναι στη Δαδιά Έβρου» ανέφεραν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής που έχουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα πύρινα μέτωπα στην επικράτεια.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Η Ζωή εν Τάφω» – Η συγκλονιστική...

Ημέρα πένθους και νηστείας για όλη την Χριστιανοσύνη η...

Ένας στους δέκα άνω των 16 έχει...

Οι συνθήκες ζωής ευνοούν την εδραίωση βλαβερών συνηθειών, προκαλώντας...

«Η Ζωή εν Τάφω» – Η συγκλονιστική...

Ημέρα πένθους και νηστείας για όλη την Χριστιανοσύνη η...

Ένας στους δέκα άνω των 16 έχει...

Οι συνθήκες ζωής ευνοούν την εδραίωση βλαβερών συνηθειών, προκαλώντας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Άνοδος 11% στις εξαγωγές εκτός ΕΕ – Νέες ισορροπίες στην παγκόσμια αγορά

Πού αποδίδεται η αύξηση της ζήτησης για ελαιόλαδο από...

«Η Ζωή εν Τάφω» – Η συγκλονιστική συνύπαρξη του Νίκου Ξυλούρη με τον Μανώλη Μητσιά

Ημέρα πένθους και νηστείας για όλη την Χριστιανοσύνη η...

Πάνω από 400€ το πασχαλινό τραπέζι – Το ωράριο των καταστημάτων

Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά με το βλέμμα στις...

Hράκλειο:Στο Παζάρι του Συνδέσμου μελών Γυναικείων Σωματείων η Ελένη Βατσινά

Στο καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου...