Φωτιές – Η διεθνής βοήθεια που έχει λάβει η Ελλάδα

O επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, με μήνυμά του στο twitter, ανακοίνωσε ότι η Γερμανία και η Πολωνία προσέφεραν 360 πυροσβέστες για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα
Τη διεθνή ενίσχυση στα πύρινα μέτωπα που έλαβε αλλά και που αναμένεται να λάβει γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, έχουμε δεχτεί βοήθεια από:

Κύπρο με 2 αεροσκάφη και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος 40 ατόμων
Γαλλία με 3 Canadairκαι 82 άτομα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις με επιπλέον με 100 άτομα και 30 οχήματα
Κροατία με 1 Canadair
Σουηδία με 2 αεροσκάφη Air Tractor
Ρουμανία με 108 άτομα και 21 οχήματα
Ισπανία με 1 Canadair
Ουκρανία με 100 άτομα
Ισραήλ με 16 άτομα
Ελβετία με 3 ελικόπτερα
Αίγυπτο με 2 ελικόπτερα CHINOOK
Ενώ αναμένονται άμεσα δυνάμεις από:

Τσεχία με 14 οχήματα και 35 άτομα
Γερμανία με δύο πεζοπόρα τμήματα 216ατόμων και με 41 οχήματα
Πολωνία με 143 άτομα με 46 οχήματα
Σλοβακία με 72 άτομα και 25 οχήματα
Αυστρία με 43 άτομα και 11 οχήματα
Ηνωμένο Βασίλειο με 21 άτομα
Κατάρ με 69 άτομα και 5 οχήματα
Κουβέιτ με 42 άτομα

Κομισιόν
O επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, με μήνυμά του στο twitter, ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ η Γερμανία και η Πολωνία προσέφεραν 360 πυροσβέστες για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

«Η συνολική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες και 100 οχήματα», τονίζει ο Γιάνες Λέναρτσιτς, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη στείλει βοήθεια στην Ελλάδα, άλλες επτά χώρες της ΕΕ: η Κύπρος, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ για να βοηθήσει την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24/7 βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές πολιτικής προστασίας των χωρών που πλήττονται από πυρκαγιές για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να διοχετεύουν τη βοήθεια της ΕΕ.

Γερμανία
Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και την Έσση και κλιμάκιο από τον οργανισμό Τεχνικής Βοήθειας της Γερμανίας αναμένεται να συνδράμουν την προσπάθεια κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα επιχειρήσουν, την ώρα αναχώρησής τους και τη διαδρομή τους είναι αυτή την ώρα αντικείμενο συντονισμού με τις ελληνικές αρχές, επισημαίνει το dpa και αναφέρει ακόμη ότι η Γερμανία προσφέρθηκε να υποστηρίξει την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών μισθώνοντας ελικόπτερα με την απαιτούμενη χωρητικότητα.

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η χρήση των ελικοπτέρων θα ζητηθεί από την Ελλάδα, διευκρινίζεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.