Φρίκη σε φάρμα: Εντοπίστηκαν χιλιάδες ανθρώπινα οστά – Τι εξετάζουν οι αρχές

Τουλάχιστον 25 άτομα πιστεύεται ότι έχουν δολοφονηθεί

Φρίκη σε φάρμα: Εντοπίστηκαν χιλιάδες ανθρώπινα οστά – Τι εξετάζουν οι αρχές

Οι αρχές στην Ιντιάνα εργάζονται για την ταυτοποίηση περισσότερων από 10.000 λειψάνων που εντοπίστηκαν σε φάρμα στο Γουέστφιλντ, η οποία ανήκε σε έναν ύποπτο για κατά συρροή δολοφόνο.

Ο ιατροδικαστής, Τζεφ Τζέλισον, ανακοίνωσε την τελευταία ταυτοποίηση στην υπόθεση αυτήν την εβδομάδα, δεκαετίες αφότου οι αρχές άρχισαν για πρώτη φορά να ανακτούν ανθρώπινα οστά από τη φάρμα των 18 στρεμμάτων.

Προσέλκυε άντρες και τους δολοφονούσε

Οι πρώτες ανακαλύψεις οστών στη φάρμα έγιναν το 1996, αφού ο επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών, Χερμπ Μπάουμεστερ, μετακόμισε εκεί με την οικογένειά του το 1988.

Τα επόμενα χρόνια, ο Μπάουμεστερ πιστεύεται ότι προσέλκυε νεαρούς άνδρες στο σπίτι και τους δολοφονούσε.

Κατά την έρευνα ανακαλύφθηκε ένα κρανίο, δόντια και άλλα θραύσματα οστών

Το 1994 ο 15χρονος γιος του ανακάλυψε ένα ανθρώπινο κρανίο στο δάσος πίσω από το σπίτι, την ίδια περίπου εποχή που η αστυνομία άρχισε να αναζητά έναν κατά συρροή δολοφόνο.

Η σύζυγος του Μπάουμεστερ, Τζούλι, ζήτησε εξηγήσεις από τον σύζυγό της σχετικά με το εύρημα. Εκείνος ισχυρίστηκε αρχικά ότι πρέπει να είχε μείνει από το ιατρείο του πατέρα του.

O Χερμπ Μπάουμεστερ, επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών

Πώς εντοπίστηκαν 10.000 οστά

Η Τζούλι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και έβαλε την αστυνομία να ψάξει το ακίνητο. Κατά την έρευνα ανακαλύφθηκε ένα κρανίο, δόντια και άλλα θραύσματα οστών, οδηγώντας τελικά στην ανακάλυψη περισσότερων από 10.000 θραυσμάτων ή κομματιών οστών που ανήκαν σε θύματα.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μπάουμεστερ, αλλά αυτός διέφυγε στο Οντάριο και προτού οι αρχές προλάβουν να τον ανακρίνουν αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα λείψανα που βρέθηκαν στο αγρόκτημα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 25 θύματα.

Το τελευταίο θύμα που ταυτοποιήθηκε είναι ο Τζέφρι Α. Τζόουνς, αγνοούμενος από το 1993.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει συνολικά τρεις ταυτοποιήσεις τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ άλλα τέσσερα προφίλ DNA έχουν σταλεί στο FBI με την ελπίδα να ταυτοποιηθούν.

«Επειδή πολλά από τα λείψανα βρέθηκαν καμένα και θρυμματισμένα, αυτή η έρευνα είναι εξαιρετικά δύσκολη- ωστόσο, η ομάδα των αστυνομικών αρχών και των ειδικών της σήμανσης που εργάζονται στην υπόθεση παραμένει αφοσιωμένη», ανέφερε για την υπόθεση ο ιατροδικαστής Τζεφ Τζέλισον.

Επίσης, η αστυνομία της Ιντιάνα και το γραφείο του ιατροδικαστή παρότρυναν όποιον γνωρίζει κάποιον αγνοούμενο από την περίοδο 1980-1990 να επικοινωνήσει με το γραφείο του ιατροδικαστή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.